Les d’enguany han estat de les més participades i llargues dels darrers anys



Com cada any, seguint el programa immutable des de fa temps, a les 3 en punt del dissabte sonà el coet que marcava la sortida dels dimonis de la cotxeria de na Vergera.




Però abans, membres de l’obreria, col·laboradors i músics van gaudir d’un excel·lent dinar d’arròs brut (enhorabona a les cuineres i ajudants!) i mentre uns afinaven els instruments, els altres preparaven la sortida i  els dimonis es vestien i feien estiraments previs.

Minuts abans ja es congregà una gentada davant la portassa de la cotxeria, uns edins, copejant i cantant cançons, i uns altres -la majoria- a defora,  fent rotllada per rebre els dimonis. I la Banda ben disposada per afegir la música a la festa.



Just a les 15 hores, s’obriren les portes i l’emoció es desfermà. El dimoni sortí i s’inicià el primer ball.

A partir d’aquí la comitiva pujà pel carrer Nou i Principal fins a la plaça de l’esglèsia, on una gernació esperava l’arribada dels dimonis en l’esperat “encontre” i el ball de la creu de mata.

 



Les imatges són prou eloqüents. Resultava molt difícil moure’s. Inclús els dimonis i la Banda tenien dificultats per arribar, situar-se i ballar o tocar.

Després del multitudinari inici de les corregudes, tothom va seguir cap a Vila Roja en una ruta que passà pels carrerr Coves, Alzinar, Tafona Nova, Baltasar Coves i tornada pel carrer Ciutat cap a sa Creu.

Durant el trajecte es feren les aturades previstes al carrer Ciutat i a la costa de can Capet, on els dimonis ballaren amb Antònia i Bàrbara “Vergeres”.

Desprès de Vila Roja tocà el torn a Vila Nova, mentre l’horabaixa avançava. De fet ja era gairebé fosca quan varen fer l’aturada a ca l’obrer Juan Ramón Esteva, on trobaren preparat un bon refresc. Del carrer de la Mar seguiren cap al carrer Col·legi, per enfilar el carrer d’es Port, cap a l’Orient.



A la plaça de l’Orient, gairebé plena, acabà el recorregut dels dimonis que  se llevaren les caretes i van ser aixecats en pes, entre cançons, música i mamballetes.



Però aquí no acabà la festa. Una altra parella de dimonis estava preparada per fer la volta nocturna, de fogueró en fogueró.



Aquí teniu més imatges de les corregudes, de dia 16 de gener:
























En breu publicarem un àlbum amb imatges d'aquests actes.