Sebastià Sureda va ser el pregoner, es va cantar l'Himne a Capdepera i hi va haver "torrada popular".


 

  Capdepera va celebrar, un any més, la festivitat de la seva patrona, la Verge de l'Esperança i ho va fer honrant la tradició que resumeix els seus ancestres de vila històrica. El camerino de l'Esperança presentava un bell aspecte amb profusió de flors i la imatge venerada amb abillament verd sobre el seu pedestal. El plàcid, encara que fred, ambient va facilitar l'èxit de la commemoració.
 

 El tradicional repic de campanes des del més elevat de l'oratori marià va convocar el dia abans, el diumenge a la nit, un bon contingent de persones de totes les edats que es congregà per participar en les sempre concorregudes i solemnes completes en què la Coral Gabellina va cantar l'Himne a Capdepera, de mossèn Pere Orpí, el qual va donar lectura al seu propi poema “Capdepera tè a un Castell”.

Sebastià Sureda Garau “de Ca'n Cruia", ha estat enguany el pregoner de la festa. Sureda ens va parlar del seu sentiment cap a tot el que representen la Verge i el Castell i reblí la seva al·locució amb vivències pròpies de la seva joventut, sense poder dissimular l'emoció que sentia per tot allò viscut i després d'uns quants anys de residir fora de Capdepera.



En acabar l'acte religiós – al qual van assistir l'alcalde, Rafel Fernández, i el seu seguici femení de regidores-, nombrosos assistents van degustar els sabors de la torrada popular a base de llonganissa i botifarró, a part de coques dolces i vi, aportat tot això per l'Obreria de l'Esperança, amb la seva presidenta Antònia Garau al davant. L'agrupació folklòrica local “Castell de Capdepera” va interpretar el seu ampli repertori, donant pas a un improvisat ball de bot.

 Tot i ser, dilluns, dia feiner, els veïns de més edat van aparcar els seus quefers per retre homenatge a la Mare del Castell. L'Ofici major va ser presidit pel jove sacerdot Francesc Xavier Riutort i concelebrat per diversos sacerdots amb relació directa amb el nostre poble (Antoni amorós (rector actual), Andreu Genovard, Pere Orpí, Miquel Fornés i Jaume Mercant). Els fidels, als càntics de l'himne de Sa Boira, van desfilar davant la Verge oferint els seus òsculs de gratitud. Un refrigeri esperava els assistents a la sortida de la capella.

Seixanta-tres persones van participar, a la tarda, a la processó, portant la imatge als sons de la Banda de Música i del càntic de les avemaries del rosari, des de la parròquia de Sant Bartomeu fins al Castell, on va tenir lloc el tradicional sermó de sa boira. Va estar present a l'acte mossèn Nadal Bernat, delegat del Bisbat i fill de la vila. La desfilada processional va transcórrer a través del cas antic de la localitat, fins a desembocar de nou a l'església, on una Salve Regina a càrrec dels escassos assistents va completar la festa de l'Esperança 2017.