Un any més, amb la IX NETEJA LITORAL de les Festes del Carme, hem assolit l’objectiu de cuidar el nostre petit bocí de paradís litoral gabellí. Des de l’organització d’aquesta jornada volem donar les gràcies a tots els participants que s’han bolcat amb l’activitat, tant a peu, fent snorkel o bussejant!! Estendre aquest agraïment a les entitats que ens han donat suport, tant des de l’Ajuntament de Capdepera, Protecció Civil, Ports IB, Reservas Marinas del Estado i al club d’immersió Mero Diving.

Després de la feina feixuga de la recollida de brossa, on hem retirat 3 saques plenes de diversos objectes comuns, tals com: més d’un centenar de llaunes, 31 ampolles de vidre, 75 ampolles de plàstic, 2 caixes grosses de plàstic, restes d’uralita, 57 bosses de plàtic, diversos cabs i restes de xarxes de pesca, així com d’altres objectes més peculiars - 1 pany de porta, una paella, testos de plàstic, un fluorescent, ulleres de sol, raspall de dents, 1 cadira i diverses peces de roba. Però el que més s’ha recuperat han estat llosques!!!

Al final del matí, els participants han pogut gaudir d’una magnifica paella cuinada pels Ricemen-Festes del Carme. Tot i que any a any la neteja litoral ha anat contribuint a disminuir el grau de brutor del litoral de Capdepera, juntament amb altres activitats pròpies de l’Ajuntament, encara ens queda molta feina a fer de conscienciació i respecte ambiental, la quantitat de llosques en són un exemple clar!!








Triatge dels residus:








I en acabar la jornada, una bona paella: