De l'Associació de les Festes del Carme sorgí el grup dels Ricemen del Carme, que han realitzat paelles per distintes associacions i entitats amb finalitat benèfiques. I per les festes del Carme no pot faltar la paella prèvia a les festes, que s’ha convertit en un dels actes més populars de les festes.
 

Enguany la paella (realment hem de dir paelles) s’ha preparat per devers set-cents comensals. I si no han arribat han estat a prop.
 

Primer, abans de començar prepararen els espais de feina i distribuïren els estris de cuina i feren el berenar. Durant tot el matí els col·laboradors i col·laboradores, s’ha de dir que eren molts, tallaren les verdures, prepararen les gambes i la sípia, adobaren la carn,... en una paraula deixaren tot a punt per arrencar la base de la paella.

 



Com s’emprà llenya pel foc la feina se va fer en el pàrquing del Centre Cap Vermell, ja que no es pot fer a Sa Gravera per la proximitat del bosc. 

Una vegada preparada la base se separà  en les dues paelles i s’arrancà la primera, la més gran, amb l’ajuda de la ploma del camió de la brigada municipal. Seguint les instruccions de Joan Ramón, els ajudants fregiren i retiraren les tires de pebre, les gambes i els musclos, per continuar amb la carn, la ceba, la sípia.... tot el procés que du la realització de la paella. 



Una vegada acabada la primera se dugué a Sa Gravera per començar a repartir i acte seguit arrancà  la segona.  Hi hagué menjar abastament i el qui va voler va poder refegir. Diuen que totes dues van sortir excel·lents. El menú se completà amb un bon bocí de síndria.


 

També hi hagué servei de bar, venda de camisetes de les festes i un sorteig amb molts de premis que van oferir diverses botigues i establiments comercials. Afortunadament tots els premis se van lliurar allà mateix.
 



La xaranga de la Colònia de Sant Pere, “Els esparralls” van posar el toc musical i divertit.