"El judici" ja està a punt per a l'estrena

Es representarà els propers dies 25, 26 i 27, en el Teatre Municipal



“Es Mussol” ens proposa, per al proper cap de setmana, un exercici de complicitat, una convidada a convertir-nos en jutges o en acusats. Es tracta de l’obra “El judici”, que no és sin ó una paròdia de la justícia i s’estructura al voltant d’un tema recurrent en Mateu Visniec, el seu autor, des dels seus inicis en el teatre; tema que pren prestat de Kafka i que, al capdavall, és present freqüentment en la literatura d'Europa Central i Oriental: mostrar com n’és d’implacable la justícia, a despit de la culpabilitat o la innocència de l’acusat.

El romanès Matei Visniec és un autor que, no obstant la seva procedència, o potser precisament per això mateix, rebutja el realisme socialista i aposta, en les seves creacions, pel surrealisme, el teatre de l’absurd, la literatura fantàstica o el realisme màgic. Exilat a França, a l’any 1987, no ha estat plenament reconegut en el seu país fins a la caiguda del comunisme. El seu teatre ha estat representat en més de 20 països.

En aquesta ocasió, “Es Mussol” s’ha posat en mans d’un professional de reconegut prestigi, l’italià Luca Bonadei, amb una llarga trajectòria a Mallorca, com a actor i com a director. A la televisió l’hem pogut veure, recentment, tant a TV3 (La riera), com a IB3 (Laberint de passions).


 

El dimecres dia 23 assistírem a un dels darrers assaigs de “El judici”, però no podem desvetllar ni un bri de l’argument, a despit de carregar-nos els elements sorpresa que conté amb gran generositat. Això sí, una vegada més, estam segurs que “Es Mussol” l’ha encertada. Ens divertirem.