Taller realitzat amb el curs de Batxillerat 1er B de l'IES Capdepera a partir de l'obra Record de Tonina Matamalas dins l'exposició “Que tens res per a mi?” a cura d'Aina Bauzà.


Divendres dia 21 a les 19h, al Centre Cap Vermell, s'inaugura el treball fet pels alumnes de l'institut

 

 

Disseny del taller: Tonina Matamalas

Conduït per: Tonina Matamalas i Aina Bauzà

Amb la col·laboració del professorat del centre a qui volem agrair l'ajuda i bona disposició, especialment a  Luis Cerrada i Ramon Provenzal.

Participants: els i les alumnes de 1er de Batxillerat B de l'IES Capdepera

L'ordinador personal, la web, el mòbil o les targetes de memòria que emmagatzemen centenars de fotografies són espais on les memòries són preservades, suplantant l'àlbum familiar i les històries orals per bases de dades. Potser és interessant reflexionar sobre allò que passa amb la memòria digital, com s'esborra, què en queda quan s'esborra, quin accés tenim a la memòria, les maneres de classificar-la, el gruix que es genera i com poder-hi accedir. Hem treballat aquests continguts a partir de l'obra de Banksy, Janet Cardiff, Platòniq, Neil Cummings & Marisa Lewandowska, Luky Kitchen, Future Archive, Jenny Holzer, Aivin Lucier, Sophie Calle, Jo Spence i Erwin Wurm.

D'aquesta reflexió n'han sorgit dues peces que s'incorporaran a l'exposició “Que tens res per a mi?”. Us volem convidar a la inauguració el proper divendres 21 d'octubre a les 19 hores al centre Cap Vermell de Cala Rajada, on comptarem amb la presència dels al·lots i al·lotes creadors de les obres. Des d'aquí els volem agrir el compromís amb què han treballat.

Aina Bauzà

 

Foto del dia de la inauguració