Un concurs en plena ebullició

 

Segurament ni ens aturam a pensar-ho, però el concurs discorre entre l'obertura i la cloenda i el lliurament de premis. És al llarg de tota aquesta setmana que el centenar llarg de concursants s'hi deixen la pell per a demostrar els seus mereixements al prestigiós jurat que els valora. Molt especialment els nivells 4t i 5è reuneixen pianistes d'una qualitat extraordinària, molts dels quals ja reuneixen currículums brillants que els fan mereixedors de presentar-se a les millors sales d'audició d'arreu del món.

I tot això passa a Capdepera, en el nostre Teatre. Aquests pianistes magnífics actuen per al jurat, però també per a tohom que s'hi vulgui afegir. I és de franc. Volem dir, amb això, que per moments sembla que no som conscients del que està succeint entre les parets del Teatre ni de l'oportunitat excepcional que tenim d'assistir a audicions d'una qualitat que, en qualsevol altra circumstància, ens suposaria una important despesa econòmica.

Encara hi sou a temps. Especialment el dimecres i el dijous podreu gaudir de les actuacions dels pianistes dels nivells superiors. Vénen d'arreu del món, en alguns casos de molt lluny, i gairebé tots ells se'n tornaran amb les mans buides, perquè els premis són per a uns pocs. La nostra presència en la fase de concurs i d'eliminatòries segurament ja els suposaria un premi. Però, i en podeu estar ben segurs, assistir a aquestes audicions és un premi que ens han atorgat a tots nosaltres i que molts ens oblidam d'anar a recollir.



El jurat, encapçalat per Nelson Delle-Vigne Fabbri, té una bona papereta. La tasca, almenys als profans com nosaltres, ens sembla gairebé impossible. Escoltar execucions impecables com les que tenen lloc aquests dies a Capdepera, jornada rere jornada, i haver-ne d'escollir unes poques, no és gens senzill. Però si els pianistes són brillants, també ho són els membres de jurat, i estam segurs que les seves decisions són tota una garantia d'equanimitat per als concursants. Amb el senyor Delle-Vigne Fabbri, hi participen Noemí Dalmau, Hilomi Sakaguchi, Miquel Estelrich, Federico Gianello, Shigehiro Yamamoto, Andreu Riera i Justo Romero. Una nòmina excepcional.


AGENDA

El VIII CONCURS INTERNACIONAL DE PIANO VILA DE CAPDEPERA es durà a terme al Teatre Municipal de Capdepera, c/ Col·legi nº 18, els dies 25 d’abril al 2 de maig del 2010.
Totes les proves seran obertes al públic.

Diumenge, 25 de abril
- A les 18:00h presentació participants 5º NIVELL.
- A les 20:30h CONCERT D'INAGURACIÓ. Presentació del VIII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera y recital a càrrec de la pianista russa MARINA GOSHKIEVA, guanyadora del 2º premi del 5º nivell i Premi del Públic en el VII Concurs Internacional de Piano Vila de Capdepera.

Dilluns, 26 d'abril
- A les 09:30h comença la participació dels participants del 5º nivell prova ELIMINATÒRIA.
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 20:30h.

Dimarts, 27 d’abril:
- A les 09:30h continua la prova ELIMINATÒRIA del 5º nivell.
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 13:30h. El jurat anunciarà els resultats dels concursants que passaran a la prova SEMIFINAL.
- A les 17:00h comença la participació dels participants del 5º nivell, prova SEMIFINAL.
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 21:00h.

Dimecres, 28 d’abril:
- A les 09:30h
continua la participació dels participants del 5º nivell, prova SEMIFINAL.
   Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 13:30h. El jurat anunciarà els resultats dels concursants que passaran a la prova FINAL.
- A les 17:00h comença la participació dels participants del 4º nivell.
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 21:00h. 

Dijous, 29 d'abril:
- A les 09:30h
continua la participació dels participants del 4º nivell.
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 21:00h. El jurat anunciarà els resultats.

Divendres, 30 d’abril:
- A les 09:30h
comença el concurs dels participants del 3º nivell.
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 13:00h. El jurat anunciarà els resultats.
- A les 15:30h comença la participació dels participants del 2º nivell. 
Les proves s'aniran desenvolupant fins a les 20:30h. Una vegada finalitzat, el jurat anunciarà els resultats.

Dissabte, 1 de maig:
- A les 10:00h comença la participació dels participants del 1º nivell.
Una vegada finalitzat, el jurat anunciarà els resultats
- A les 12:00h comença la participació dels participants del  nivell 0
- A les 20:30h concert amb orquestra –GRAN FINAL AMB ORQUESTRA-  concursants finalistes del 5º nivell.

Diumenge, 2 de maig:
- A les 18:00h ACTE DE CLAUSURA-ENTREGA DE PREMIS; concert de guardonats i entrega de premis a càrrec d’autoritats i patrocinadors. Tots els participants que hagin guanyat algun premi hi hauran d’assistir per recollir el premi i el corresponent diploma acreditatiu. La no assistència es traduirà com a renúncia al premi.