Manuel Muntaner en concert

No sabem quins projectes musicals té en Manuel Muntaner, de cara a un futur més o menys immediat. El que sí podem dir és que aquesta primera vegada, aquest esperat debut, la presentació del seu disc “Remor de tu”, han constituït un espectacle d’aquells difícils d’oblidar. Musicalment impecables, els dos concerts oferts per aquest guitarrista, cantant i compositor han representat una fita digna dels millors escenaris.



En Manuel ens ha llegat un producte, el disc editat, sense fissures, gairebé perfecte, a partir de temes molt treballats, molt madurs, i a més molt agradables d’escoltar. Música per durar. El treball ha estat llarg i complex, al qual, des del passat mes d’octubre, en què es va començar a gravar a l’estudi Phonos, s’hi ha anat incorporant elements que l’han anat arrodonint. Músics d’altíssima qualitat s’hi ha sumat, fins arribar a un resultat que podem qualificar de brillant. Amb lletres de Joan Rai, Joana Colom i Jaume Fuster, Manuel Muntaner ha construït un univers melòdic que, a més, vist en el seu conjunt, fa la impressió d’una obra molt homogènia, com si tot plegat respongués a una idea prèvia que després s’ha construït amb dotze peces, cap de les quals hi és aliena.



Per a la posada en escena, Manuel Muntaner es va rodejar d’una plèiade de músics (la majoria dels que havien intervengut en la gravació, i d’altres), de manera que el concert sonàs com el disc. I hem de dir que ho aconseguí. A més dels seus fidels mosqueters –Tani Mas, Felipe Cardiel, Mateu Gili–, per l’escenari del principal hi desfilaren el grup de corda de l’Escola de Música; els trombonistes Miquel Gayà, Jeroni Alzina i Joan Ignasi Adrover, tots tres de la Banda de Música; el bateria Toni Vallespir; Miquel Regueiro i la seva tuba, i la Coral s’Alzinar. Menció a part mereixen les intervencions del saxofonista i flautista cubà Leo Morgado, tot un espectacle per si sol, una pura delícia, un solista capaç de deixar pinzellades absolutament inesborrables en el record de qualsevol amant de la música. Igualment, hem de destacar les intervencions de Suso Rexach, que cantà el tema “Sóc musulmà, sóc gabellí”, i la de Guillem Sansó, que acompanyà en Manuel Muntaner en el tema “He cercat els teus ulls”. És a dir, que les cançons de Manuel Muntaner, objectivament belles, trobaren l’embolcall perfecte i sonaren esplèndides, potser més el segon dia que el primer, ja superats els nervis inicials i esvaïdes totes les pors. I d’aquesta manera, en la segona vetllada, el públic, definitivament, es va entregar de manera incondicional, sense reserves.





Pels qui ho voleu recordar o pels qui no hi anaren, en teniu un tast en aquests links a You Tube:

Estimar: http://www.youtube.com/watch?v=1Zk31Ce7MhY
Quan a ponent: http://www.youtube.com/watch?v=FCccQLETOTA
Me'n vaig a la platja: http://www.youtube.com/watch?v=45evAJwXTis
Et vull eternament: http://www.youtube.com/watch?v=1Zk31Ce7MhY






Ara ens queda un disc que, com dèiem, està fet per durar. Estam convençuts que alguns d’aquests temes els escoltarem molt de temps.
Gràcies, Manuel.