Els dimonis de Capdepera,

a la portada del preciós

recull de Tomeu Caragol

























Recordau en Tomeu Caragol? Sí, en Tomeu, de Manacor, que ara caplleva per Vilafranca i que en el Mercat Medieval venia camisetes que ell mateix havia dissenyat, de dimonis d'arreu de Mallorca...

En Tomeu dibuixa, bé, ja ho veis, beníssim. I dibuixant, dibuixant, i amb l'afició que té per tot allò nostre, especialment per aquest petit univers de dimonis i dimonions que tresquen per tots els racons d'aquesta terra, el fet és que es va engrescar a fer un llibre en què recull aquesta mala catefa de boiets, barrufets i altres herbes infernals. I l'obra ha quedat preciosa.

Però, pel que fa a nosaltres, el llibre té el doble atractiu que els dimonis de la portada són els nostres! Sí senyor, els dimonis de Capdepera, dos dels més feréstecs de tot Mallorca. Que són de guapos, eh?

En Tomeu ens ha autoritzat a repodruir portada i contraportada del llibre i, a més, ens ha fet saber que en el Mercat Medieval 2010, el llibre serà presentat aquí. El passat mes de gener, per Sant Antoni, ja es presentà a Manacor.

Gràcies, Tomeu. Quan s'acosti el Mercat, recordarem als nostres lectors l'arribada de tots els dimonis de Mallorca en forma de llibre.