El concert de la Banda Simfònica del Conservatori, que en el seu dia va ser ajornat, finalment va tenir lloc aquest passat diumenge dia 28, a l'auditori del Centre Cap Vermell, que presentà una bona entrada. S'ha de dir que es tractava d'una audició gratuïta.
 

La banda actuà sota la direcció de Fernando Marina, conegut pels melòmans locals d'altres presències seves entre nosaltres. El currículum d'aquest músic avala sens dubte les actuacions de les quals és responsable, i a més es distingeix per la seva capacitat de comunicació, no sols envers els músics sinó també amb el públic.


En aquesta ocasió, com en alguna visita anterior dels joves intèrprets que integren la Banda Simfònica, tots ells estudiants del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, el primer que ens quedà clar és que tenim una bona pedrera i un futur musical engrescador. Hi ha bones canyes per a teixir la cistella. La formació sonà contundent, apoteòsica per moments, al llarg d'un repertori perfectament escollit per a major lluïment dels músics. Ben cert és que això que acabam de dir ens permet afegir que ni el nom dels autors ni la brillantor dels arranjaments ens han d'impedir de dir que moltes d'aquestes aquestes partitures certament espectaculars freturen, massa sovint, d'una línia melòdica que valgui la pena recordar. I és que ens va semblar que hi havia més música en el “Vou veri vou” d'Honorat Noguera (qui recorda, avui, el nom d'aquest autor?) que no en alguna obra sencera de les que escoltàrem.


Sigui com sigui, el concert va resultar d'un alt nivell interpretatiu, des de l'obertura de l'opereta “Candide”, de Leonard Bernstein, fins a la “Conga del fuego” d'A. Márquez, que tancà el repertori, passant per “Sa nostra terra”, la rapsòdia sobre temes mallorquins que tan bé va saber entrunyellar en el seu moment Enric Pastor. Aquest, per cert, es trobava entre el públic i va sortir a saludar després que sonàs la seva obra, recollint un càlid aplaudiment d'un públic que recorda la seva època de director de la Banda de Música de Capdepera i algunes de les seves obres dedicades al nostre poble.



Bona vetllada, per tant i, repetim-ho, amb la satisfacció de saber que la millor música continuarà sonant en aquesta terra. Els músics hi són.



Tres components de la Banda són de Capdepera: Melanie, Clarinet; Janik, Saxo; i Julià, Trompa.