L'artista internacional que resideix entre Dusseldorf i Cala Rajada ja va exposar el 2012 al Centre Cap Vermell i la seva obra il·lustrarà l'anuari de Cap Vermell 2014.


  
 
Quan Norbert Schäfer exposà l'any 2012 a Cala Rajada ens deixà un regust d'innovació tècnica i creativitat important. Amb Inspirations ens donà la seva particular visió a través de la càmera del que qualificàrem de bella i sorprenent a l'hora. Aportà idees com l'avui ja la clàssica projecció d'imatges a la façana del Centre Cap Vermell, organitzà la primera Nit de l'Art i participà del jurat del Photowalking. Dos anys després torna a exposar a Mallorca de la ma del Consell.



Dia 11 de desembre s'inaugurà l'exposició "Despaisatges" de l'artista internacional Norbert Schäfer a Sa Quartera, Inca, que resideix entre Dusseldorf i Cala Rajada. l'exposició romandrà oberta fins dia 31 de desembre i s'emmarca dins el programa Cultura en Xarxa del Consell Insular de Mallorca. Aquesta exposició ha estat organitzada i comissariada per Cati Vallespir de l'associació Cultur UP.


DESPAISATGES

"La fotografia és l'expressió de lo vist. Modificar-la és expressió de lo sentit."

“Despaisatges” és una exposició on els paisatges que es mostren estan tergiversats pels colors, textures, moviment... Els paisatges es confonen i podrien ser a qualsevol banda del món, així les ciutats que apareixen poden ser Nova Iork o Tokio, les figueres d’Inca o de Sicília, qui ho sap?. En un món on cada vegada tot és més uniforme, global, homogeni, ens queda l’essència, la particularitat d’un paisatge, l’endevinar els llocs darrera una fotografia.

Com molts artistes de l'època creativa postmoderna, Schäfer rep inspiració en les múltiples aparences de la vida. Sort que vivim en un món visualment sublimat, per la qual cosa les idees i la inspiracions mai s'esgoten.

Schäfer pretén una reflexió sobre la nostra individualitat, sobre el reconèixer les arrels, sobre el sentir d’una illa que és diferent de les altres però amb característiques comunes a la Mediterrània. Ens apropa una imatge diferent, un joc pels sentits i al mateix temps la situa en un entorn de diferents llocs insòlits i reconeguts per tots. És una sorpresa pel visitant i un repte.

Si voleu conèixer més a fons el fotògraf visitau la seva pàgina web

www.photoart-dus.de



El fotògraf – Norbert Schäfer

Alegria del mal aliè, enveja, estupefacció, sorpresa, alleujament, amor, ràbia, orgull o desesperació – hi ha moltes facetes que fan de retrats un assumpte tan diferent…

L'estímul d'aquestes imatges és el que ocorre abans d'estrènyer el botó: fomentar que la gent es mogui davant de la càmera de forma natural. Cal seduir a les persones perquè actuïn de manera natural i autèntica. Amb delicadesa i passió, Schäfer fa ressaltar el caràcter. En els seus retrats, les persones surten com de debò són: no sempre perfectes, no sempre maques... millor encara, autèntics éssers humans.

Com a artista, a Schäfer li encanta la presentació de moviment en el temps i el joc sense fi de l'enfocat i el desenfocat. El seu PhotoArt resulta freqüentment de diferents moviments de subjecte i de la càmera. Els molt diversos motius juguen entre realitat i abstracció. El resultat d'apilar i intercalar motius menys té a veure amb la fotografia clàssica, que amb la creació d'imatges amb la llum.

Des de fa 30 anys, Norbert Schäfer s'ocupa amb gran èxit com a artista i fotògraf. En els seus estudis de Düsseldorf i Mallorca treballa, també, com a fotògraf publicitari internacional per a empreses i marques prestigioses com ara Bayer, Coca Cola, Volkswagen per anomenar algunes. 

Ha realitzat exposicions arreu del món, a Alemanya, Espanya, Regne Unit, Austràlia, Iran... des de fa més de 30 anys.

Comissariat: Cultur UP- Cati Vallespir

Cultur UP és l’associació cultural de Capdepera que ha organitzat aquesta exposició dins el marc del programa Cultura en Xarxa del Consell Insular de Mallorca.

Cultur UP és una entitat sense ànim de lucre que neix al febrer de 2013 motivada per fer de la cultura una forma de vida a nivell general, fomentant la cultura de lo local a lo global sempre de forma positiva UP.