Norbert Schäfer, excepcional fotògraf i vell estiuejant que voldria ser una calarajader més.


Winfried Flach, belles i inteligents propostes en pintura i escultura


Sota el títol d'INSPIRATIONS dos artistes alemanys amb arrels a Capdepera presentaren divendres 14 de setembre, a la sala d'exposicions gran del Centre Cap Vermell, unes excepcionals propostes artístiques. Fotografies plenes d'emocions, imatges i muntatges fotogràfics que descriuen el moviment des d'una vessant artística que meravella qualsevol espectador. No de bades, Norbert Schäfer és un dels fotògrafs de més prestigi a Alemanya. A l'altra costat de la sala les escultures de Winfried Fach són d'aquella senzillesa que t'omple. Que amb poques línees presenta un ample i agradable ventall de suggerències. I, paral·lelament, les seves pintures val d'allò més simple a la complexitat gestual dels rostres.

Una meravella cuidada fins al més petit detall que es complementarà amb l'exposició de Massimo Zonari a l'altra sala.

Si a tot això li afegim una gran ambient amb notable presència de públic (amb la cònsol alemanya a Mallorca), la cessió del 30% de la recaptació de les vendes per l'Associació d'amics de l'escola de música, una interpretació musical representativa de l'escola de música i la projecció exterior de fotografies de Norber Schäfer sobre la façana del Centre Cap Vermell ens atrevim a qualivicar la vesprada de divendres com la nostra particular NIT DE L'ART (a Palma, aquest event es fa dia 20 de setembre i suposa la presentació de la nova temporada artística a galeries i centres d'art). Tot i que no sabem si és un inici o tancament de temporada ja que, figurant al programa de les Arts al Carrer, tabé podia suposar el colofó i darrera exposició de l'estiu.


El batle, Norbert Schafer i
Regina Lochner, cònsol alemanya a Mallorca.

Un agradable i distés ambient, amenitzat en ocasions pels alumnes de l 'Escola de música, regnà en una llarga inauguració que comença a les 18h i que, ja de nit, continuà amb la projecció de fotos fins les 22,30h.





A banda del 30% sobre les vendes que ofereixen els artistes des del lema L'ART PER LA CULTURA, el sr Schäfer volgué oferir unes imatges sense enmarcar, signades com a proves d'artista, a un preu molt reduït (entre 40 i 120€)



La presentació fou extensa i s'allargá una mica més pel fet de traduir els parlaments dels artistes, cònsol i batle. I és que els agraïments i les anècdotes eren llargues i extenses. Especialment emocionats es mostraren els artistes per l'acollida rebuda i mostraren el sentiment de poder contribuir a les dinàmiques culturals d'un municipi que els ha acollit en les seves vacances durant tants d'anys.



Al llarg de l'horabaixa poguérem captar diverses imatges curioses com n'Elionor amb les violinistes.



O Levon comprovant les fotos que feia a una fotògraf.



Com ja hem comentat, la projecció de fotos sobre la façana de l'edifici fou el punt i final d'una tarda memorable.

L'exposició es pot visitar fins dia 14 d'octubre de 18 a 20h i també sol.licitant visita.