Norbert Schäfer, excepcional fotògraf i vell estiuejant que voldria ser una calarajader més.


Winfried Flach, belles i inteligents propostes en pintura i escultura


Sota el títol d'INSPIRATIONS dos artistes alemanys amb arrels a Capdepera presentaren divendres 14 de setembre, a la sala d'exposicions gran del Centre Cap Vermell, unes excepcionals propostes artístiques. Fotografies plenes d'emocions, imatges i muntatges fotogràfics que descriuen el moviment des d'una vessant artística que meravella qualsevol espectador. No de bades, Norbert Schäfer és un dels fotògrafs de més prestigi a Alemanya. A l'altra costat de la sala les escultures de Winfried Fach són d'aquella senzillesa que t'omple. Que amb poques línees presenta un ample i agradable ventall de suggerències. I, paral·lelament, les seves pintures val d'allò més simple a la complexitat gestual dels rostres.

Una meravella cuidada fins al més petit detall que es complementarà amb l'exposició de Massimo Zonari a l'altra sala.

Si a tot això li afegim una gran ambient amb notable presència de públic (amb la cònsol alemanya a Mallorca), la cessió del 30% de la recaptació de les vendes per l'Associació d'amics de l'escola de música, una interpretació musical representativa de l'escola de música i la projecció exterior de fotografies de Norber Schäfer sobre la façana del Centre Cap Vermell ens atrevim a qualivicar la vesprada de divendres com la nostra particular NIT DE L'ART (a Palma, aquest event es fa dia 20 de setembre i suposa la presentació de la nova temporada artística a galeries i centres d'art). Tot i que no sabem si és un inici o tancament de temporada ja que, figurant al programa de les Arts al Carrer, tabé podia suposar el colofó i darrera exposició de l'estiu.


El batle, Norbert Schafer i
Regina Lochner, cònsol alemanya a Mallorca.

Un agradable i distés ambient, amenitzat en ocasions pels alumnes de l 'Escola de música, regnà en una llarga inauguració que comença a les 18h i que, ja de nit, continuà amb la projecció de fotos fins les 22,30h.

A banda del 30% sobre les vendes que ofereixen els artistes des del lema L'ART PER LA CULTURA, el sr Schäfer volgué oferir unes imatges sense enmarcar, signades com a proves d'artista, a un preu molt reduït (entre 40 i 120€)La presentació fou extensa i s'allargá una mica més pel fet de traduir els parlaments dels artistes, cònsol i batle. I és que els agraïments i les anècdotes eren llargues i extenses. Especialment emocionats es mostraren els artistes per l'acollida rebuda i mostraren el sentiment de poder contribuir a les dinàmiques culturals d'un municipi que els ha acollit en les seves vacances durant tants d'anys.Al llarg de l'horabaixa poguérem captar diverses imatges curioses com n'Elionor amb les violinistes.O Levon comprovant les fotos que feia a una fotògraf.Com ja hem comentat, la projecció de fotos sobre la façana de l'edifici fou el punt i final d'una tarda memorable.

L'exposició es pot visitar fins dia 14 d'octubre de 18 a 20h i també sol.licitant visita.