Singular presentació del llibre de Miquel Flaquer a Ca'n Patilla




El passat dissabte dia 22, va tenir lloc al casinu de  Ca'n Patilla, la presentació del llibre Maç de fulls escollits, de Miquel Flaquer Llull, que que recull una bona part dels articles publicats per aquest autor, la majoria Cap Vermell. El responsable de la selecció dels textos ha anat a càrrec de Llucià Sirer Rinyon i, amb Documentaq Balear, l'Associació Cap Vermell s'ha fet càrrec de l'edició. El pròleg és cosa de Biel Flaquer Barona i la bella portada, d'Antònia del Río.



La presentació va  discórrer en una ambient molt agradable, un punt informal. Al capdavall, en els textos ara editats hi ha molt d'homenatge als casinus de Capdepera i calia fugir de formalismes.





En  Sebastià Nebot  presentà l'acte, i donà pas a distints parlaments. En primer lloc va intervenir Llucià Sirer, qui oferí una peça breu a mig camí del joc de paraules, els embarbussaments i la crònica meteorològica. Tot segui, en Tomeu Melis Meyme comentà la seva relació amb en Miquel, en els temps llunyans de la infantesa, amb els "frigos" del Recreo en el centre de les seves vides. Jaume Fuster, se centrà bàsicament en el mateix llibre, del qual en comentà continent i contingut. Per acabar, el mateix Miquel Flaquer va treure a passejar el seu to reivindicatiu i apassionat que li coneixem per fer una defensa dels casinus i  de la nostra llengua i cultura. Als vídeos publicats podeu escoltar els seus parlaments.





Després, entre cervesa i cervesa, els assistents s'abandonaren a la tertúlia i  l'autor va dedicar llibres a tort i a dret. Coses de casinus.