Divendres 28 de setembre es presentà al cafè botiga amadip.esment de Palmanova


Els protagonistes són Rafa Forteza, Mariano Mayol, Joan Costa, Joan Sastre, Ñaco Fabré, Javi Siquier i, per part d'amadip.esment fundació, han participat Joana Juaneda, Isabel Lozano, Khaled, Patricia Lleó, Jaume Cortada, Bernabé Ruiz, Borja Losada, Eli Rayego, Xisco Guardiola i Lourdes Marrero.
La coordinació l'ha duit a terme el dissenyador, Aníbal Guirado i ha col·laborat Marga Juan.

Aquesta iniciativa està inclosa en el pla d'activitats de celebració del 50 aniversari d'amadip.esment fundació. Un dels objectius que persegueixen és la participació i col·laboració de moltes persones i entitats en projecte. Per aquest motiu un grup d'artistes i persones amb discapacitat compartiren un matí, colors, textures, elements i històries. El resultat és un mural de 8 metres de llarg i 1,4 metres d'ample.



Tots els participants explicaren la seva experiència. Per part dels artistes de renom a l'illa explicaren el goig que fa poder acompanyar a "artistes no contaminats", gent sense pors ni prejudicis a l'hora d'expresar-se plàsticament. Rafa Forteza explicà que sols es limità a "acompanyar el procés creatiu".



Per part dels joves creadors, entre els quals hi havia Jaume Cortada, explicaren les seves sensacions: Lourdes Marrero explicà que la seva pintura tractava de captar el moviment que hi ha al carrer en un instant determinat: llamps, els ocells, un gos o un gat representats sobre un fons blanc. Eli Rayego va dibuixar un globus terraqüi amb diferents mans. "Amb això he volgut representar que de vegades cal ajudar-se a un mateix i altres vegades als altres", va comentar. Per la seva banda, Jaume Cortada va representar l'amistat, "un dels pilars de les persones que treballam a Amadip"




Des de fa 50 anys, amadip.esment fundació treballa per la qualitat de vida i igualtat d'oportunitats de  les persones amb discapacitat i les seves famílies. Atén a prop de 850 persones i ofereix serveis d'habitatge, residència, formació o ocupació. Ha rebut, entre d'altres, el II Premi Integra BBVA per al suport de iniciatives innovadores i d'alta generació de valor per a l'ocupació de persones amb discapacitat, el Premi Balear d'Excel·lència en la Gestió o el Premi Nacional de Restauració. El cafè botiga amadip.esment Palmanova és obra dels arquitectes Joan Alba i Esther Morro i ha rebut el premi arquitectura Mallorca 2007/2010 (COAIB).

Clicau damunt el mural per veure-ho ampliat




Al taller un dels dies de la construcció del mural (foto amadip)