Culte en memòria d’Amadeo Alou


Tal com estava anunciat, aquest diumenge 30 de setembre a les 11 h, s’ha celebrat un culte obert a tothom en memòria d’Amadeo Alou, del qual aquests dies s’ha fet una exposició fotogràfica i pictòrica. Aquest culte estava obert a tothom i a l’Església del carrer Sant Pere s’hi han reunit una munió de persones que han omplert tot el temple.

L’acte, a més de diferents parlaments dels pastors, també ha comptat amb un petit parlament del batle Rafel Fernàndez, al qual li han regalat una Bíblia Evangèlica com a mostra d’agraïment de la comunitat metodista a les autoritats municipals, que, amb l’Arxiu Municipal al front i la feina d’Antònia Fernàndez, han contribuït a divulgar l’obra d’aquest artista gabellí, fill del fundador de l’Església metodista a Capdepera.

Després de l’acte religiós s’han pogut veure fotos antigues de l’església i hem pogut veure d’aprop la feina d’ornamentació que també va fer Amadeo Alou.

Ha estat tot un cap de setmana dedicat a recuperar la memòria d’un artista que, en realitat, és la memòria col·lectiva de tot el nostre poble. Si per una banda l’Església metodista forma part de la nostra història i del nostre present, per l’altra el treball fotogràfic d’Amadeo Alou ens deixa un testimoni col·lectiu de la nostra evolució com a poble on tothom, d’una manera o l’altra, s’hi pot reconèixer.