A Capdepera tenim artísties excepcionals que pasen desapercebuts per a la gent del carrer. En Hendrik Jansen podria ser un d'ells. De fet, molts l'hem conegut com la parella de na Violeta.

De nacionalitat Holandesa, neix a Essen / Alemanya el 1960. Alumne del magistral fotògraf, mestre del paisatge en blanc i negre, Ansel Adams. L'obra fotogràfica en blanc i negre d'Hendrik Jansen ressalta pel seu fort contrast d'ombres i llums, per la textura i el realisme.

Principalment destaquen els núvols i els paisatges. A més és d'una immensa bellesa seva capacitat de reflectir en la seva fotografia l'emoció de l'instant.

- Als 13 anys comença el seu interès per la fotografia manejant una Leica M2 (analògica)
- Als 15 anys instal·la el seu propi laboratori de fotografia analògica.
- Als 20 anys cursa estudis de fotografia durant un any d'estada a Los Angeles / EUA
Durant els seus estudis a EUA cursa inoblidables Workshops com a alumne al Parc Nacional de Yosemite amb el gran Ansel Adams.
Ansel Adams deixa una profunda petjada en el jove H. Jansen, el qual absorbeix la creativitat visual i forma de fotografiar de l'il·lustre fotògraf.
- 2005 canvi de tot el flux de treball fotogràfic cap al mitjà digital.

Ha obtingut diversos premis de fotografia.

L'any 2018 fou l'artista convidat per il·lustrar l'anyari de Cap Vermell. Tot un luxe.

Avui vos oferim un tast en un recorreut pel municipi. De sa Pedruscada a sa Mesquida, que hem titulat entre la mar i el cel. Una meravella.

Hendrik Jansen Fine-Art Photography