Basada en fets reals, aquesta adaptació teatral del guió cinematogràfic de David Seidler, té com a rerefons l'època més convulsa per a la història del Regne Unit com va ser la declaració de guerra contra Alemanya l'any 1939 i el començament de la segona Guerra Mundial: Albert, duc de York, es converteix en rei Rei d'Anglaterra -George VI després de l'abdicació del seu germà gran, David. -Eduard VIIILa seva tartamudesa l'obliga a cercar l'ajuda d'un peculiar logopeda amb tècniques i mètodes poc ortodoxes.



La relació in crescendo que mantenen pacient/terapeuta -persones amb un estatus social totalment diferent- ens ajuda a entendre la importància de l'amistat, l'empatia i la constància per fer despertar l'instrument imprescindible per un mandatari com és la veu i així poder dirigir-se al seu poble i transmetre confiança i seguretat en els moments adversos.



Independentment de l'anacronisme que pot significar la reialesa i la monarquia actualment, l'objectiu d'aquesta història és mostrar el lideratge, el coratge, l'autoestima i la superació personal. Però també la por, la inseguretat i l'ansietat de les persones que pateixen algun trastorn per comunicar-se en públic.



Respecte a la posada en escena, s'ha volgut fer intencionadament alguna picada d'ull a la coneguda versió cinematogràfica. Però proposant un joc diferent, resolutiu i, sobretot, teatralment molt tendre. Un espectacle amb dosis de tensió i d'humor que manté l'atenció de l'espectador al 100%.




Els tres intèrprets fan un exercici interpretatiu, on els canvis de personatges, els silencis, les mirades, la complicitat, l'idioma anglès i la música seleccionada, són característiques prou importants i subtils per transportar-nos en aquest context històric i univers britànic.

La direcció impecable i detallista de Toni Rosselló arrodoneix la feina.



I en acabar la representació, a l'espai de temps que al teatre anomena: el tercer acte, els actors i director de l'obra van contestar les preguntes del públic assistent. Una enriquidora conversa que descobrí com sorgí aquesta obra, la música dels Beatles, la feina actoral i el contrapunt femení, el nostru rei Bisquerra...i moltes enhorabones!.