S'inaugurà oficialment dia 22 de gener. Hi assistiren més de 200 persones. En una nit fosca, brillà el color, el reconeixement i l'amistat.


Ja ho hem dit en altres ocasions, amb Gustavo tenim una relació molt especial i tal volta no siem suficientment objectius al noticiar les seves activitats. Però quan ho analitzam des d'un perspectiva de temps ens adonam no sols que la vàrem  encertar al atorgar-li el PREMI CAP VERMELL 2012, (mira si ha plogut de llavors ençà!) sinó que la nostra admiració artística i personal es referma i augmenta dia a dia. Tot i que creim que el coneixem prou bé, no deixa mai de sorprendre'ns.



Dit això, i havent dedicat ja dos articles ja a l'apertura de l'espai GUSTAVO, se'ns acaben les lloances. Perquè, quanta gent coneixeu que als vuintanta anys inicii una nova singladura artística?



Cert és que era un vell somni de l'artista des que va abandonar el complicat i complex món dels galeristes i que ara s'ha fet realitat. Gustavo volia disposar de la seva pròpia galeria. Que de fet serà més que una galeria. Serà un centre dinàmic on es gaudirà de la cultura que ha acompanyat i ha fet créixer a Gustavo com artista i com a persona. Gustavo ens diu que obri aquest espai per tal de poder penjar tots aquells quadres que cregui oportú mostrar al públic sense haver de demanar permís a ningú. Quan i com a ell li sembli. Sense cap altra concesió ni explicació. I punt. Bé, pot-ser sí. Coneguent en Gustavo segur que sempre tendrà una explicació o una història que contar.





Però parlem de la inauguració. En el carrer Major, un carrer fosc, s'ha fet la llum. el nombre 10 emet una lluminiscència que es pinta de tots els colors quan t'hi acostes. Fa olor a nou i a sorpresa. Dimecres no faltà ningú. Tots els amics hi comparegueren. Fins i tot alguns vengueren a posta des d'Alemanya. Hi havia un gran ambient. L'ambient de les grans ocasions. La galeria, que és gran, va estar a punt de quedar petita. Tothom volia formar part d'aquest inici oficial que marcarà un nou devenir en el nucli de Capdepera.



Música en directe, les darreres novetats artístiques i Gustavo que va explicar en directe el seu darrer quadre que ens transporta directament al paradís bíblic, amb serp incorporada. Realment, la inauguració fou un gran acte de reconeixement i gratitud a Gustavo. Tothom i mostrà la seva estima pel seu treball i per la repercussió que dia a dia te al nostre municipi i a tota Mallorca.





Rafel Fernández, batle de Capdepera, manifestà a la inauguració que Gustavo era l'embaixador més gran que, avui per avui, te Capdepera.

Cati Vallespir, directora de l’espai Gustavo, ens ha comentat que des de que varen obrir el passat desembre ja han passat més de 350 persones i que lo que més ha cridat s’atenció entre els visitants, després dels quadres i les escultures evidentment, són els esborranys dibuixats ("bocetos redibujados"), les rajoles i les botelles de vi de reserva especial del 2014 amb una edició per a l’espai Gustavo de Macià Batle. Vallespir afirma que "cada dia és una experiencia nova, un nou dibuix, un nou projecte, una nova idea i que l’entusiasme i vitalitat de Gustavo omple cada racó de l’espai".



Bettina, la seva filla, va ser l'encarregada de traduir les presentacions a l'alemany.



A l'espai GUSTAVO podreu trobar una exposició permanent de les darreres produccions del pintor a més de serigrafies, escultures i altres objectes de la seva firma.
Més que una galeria d'art, la voluntat de l'artista és que sigui un centre viu dinàmic. Cada mes es fa una visita guiada en alemany gratuïta a càrrec de la filla d’en Gustavo, la periodista Bettina, i està previst que es facin activitats culturals complementàries senzilles que envoltin la seva obra, com ara conferències, concerts, dansa… periòdiques i de curta daurada, per a crear un moviment cultural al Llevant.

Cuidat fins al darrer detall, entrar a la galeria és un plaer on pots recrear-te amb els personatges grotescs en situacions absurdes de tota mida i format. De serigrafies, olis i escultures a tasses, botelles de vi, imans, trencaclosques i qualsevol objecte gustavià que vos pogueu imaginar a prop de Can Patilla on li agrada anar a berenar i poder xerrar amb la gent.



Com a anècdota també direm que s'han inventat una nova paraula: els gustamonis. Els dimonis de Gustavo. Les trobareu a camisetes, llibretes i altres objectes exclusius.

 "En la seva obra flueix una espontaneïtat molt treballada, d'aparent senzillesa. Un equilibri de composició, una maduresa creativa i una identificable paleta de colors a la que ha arribat al llarg de més de cinquanta anys de professió i que li confereix un estil propi que només està a l'abast dels grans artistes". Escriu Pere Cortada al fulletó de presentació de l'espai Gustavo. Tal volta aquesta frase resumeixi de manera brillant aquest artista. 



Com resa al seu currículum oficial, Gustavo ha fet més de 150 exposicions internacionals (Berlin, Nova Iork, Los Angeles, París, Bruseles, Barcelona, Palma…), ha pintat més de 5000 olis i ha experimentat amb distintes tècniques i materials que l’han convertit en l’artista que avui coneixem.



I per si tot això no fos suficient, ara, està enllestint la pintura de murals a les escoles del municipi amb els alumnes i professorat.

Recordau que l'horari de l'espai és: dies feiners de 10:30 a 13 h i de 17 a 19 h i els dissabtes de 11 a 13 h.

A continuació fotos de Gustavo amb els amics durant la inauguració.