Punt negre (.)









La Conselleria d’Indústria qualificà  la manca de subministrament  elèctric suficient, del nostre municipi, com “ el major punt negre de la xarxa elèctrica de Mallorca”. I tan negre com ha estat per a la majoria de ciutadans de Capdepera afectats per la  manca de potència elèctrica i la impossibilitat de demanar comptadors! A més dels danys i molèsties ocasionades a particulars (no cal recordar l’important  nombre de habitatges sense comptador ni el preceptiu final d’obra), la posada en marxa d’infraestructures municipals també se n’ha ressentit.  Almanco és una de les excuses que s’han donat. Piscina, can Creu d’Inca, Centre Cap Vermell, vivendes de protecció oficial..., són grans inversions públiques que en diversa mesura han patit aquesta manca d’energia elèctrica. Algunes, com la residència de sa Font de Sa Cala o el mateix Centre Cap Vermell, han cercat solucions temporals (molestes i cares) com l’ús d’alternadors.

Des d’uns dies ençà, amb la posada en marxa de la nova subestació i de la nova línia d’alta tensió de doble circuit, Endesa ja pot atendre les noves peticions de subministrament del municipi de Capdepera. Molt bé, però què passa amb els perjudicis provocats a hipotètics usuaris d’aquests serveis no prestats? Perquè, a veure, totes aquestes instal•lacions han suposat una gran inversió pública i han necessitat un manteniment.



Podem estar contents perquè tornarà a haver-hi llum per a tots els que ho demanin i que, a la fi, a poc a poc, començaran a funcionar (almanco així ho esper com a ciutadà) les instal•lacions i serveis, que la gent podrà contractar comptadors, que es tornarà a una situació de certa normalitat.... Però, a canvi de què?  Ja ningú recorda el motiu del conflicte amb Gesa? Ha valgut la pena aquesta confrontació entre el consistori i l’empresa elèctrica? No han estat massa anys? No ha mancat  planificació? Ningú ha estat responsable d’aquesta perllongada situació? En definitiva..., què li ha costat realment al municipi?

Ara sembla que encara hem d’estar contents per haver patit un servei deficient i hem de donar les gràcies per una gestió molt negativa quant a planificació i subministrament  elèctric en el nostre municipi. I el que és pitjor, la situació tampoc ens ha servit per aplicar solucions  alternatives com fomentar les energies renovables o reduir significativament el consum.

No tenim remei!

Tres i no res


(*) fotografies d'arxiu de Cap Vermell