Voldria  matisar certs punts sobre la resposta d’en Bernat Artigues...



per Albert Llull

Voldria  matisar certs punts sobre la resposta d’en Bernat Artigues, amic i company de bàsquet, al qual estic molt agraït per molestar-se a contestar.

 

A: Dius que les regidores d’EU-EV van ser expulsades. Sincerament, Bernat, si vares seguir els problemes d’aquell moment, digues quina alternativa tenia es batlle de llavors. Si damunt una taula hi ha un bitllet de 5€, no em convenceràs que n’hi ha ni 6 ni 4. T’ho miris amb el vidre que t’ho miris.

 

B: Segons tu, PP-Es Grup governaren amb molta mà esquerra a la legislatura anterior. Discrep totalment. Tenir mà esquerra és ser molt viu i saber manejar una situació a priori difícil. El PP no va governar, va deixar passar 4 anys. Crec que deu ser la legislatura més aturada de la història democràtica. I que quedi molt clar que els culpables, per mi, no són ni en Joan Ferrer ni en Mateu Melis ni els seus partits. El problema és que governar en minoria és un desastre. Governi en Joan Ferrer, en Pep Gallego, en Tomeu Alzina o qui sigui.

 

C: Saps perfectament que si es duu a plenari el tema de Can Creu d’Inca, per revocar-lo l’oposició dirà que no. I aquí és on anava. Estam d’acord que qualsevol grup, guanyi qui guanyi, anirà a Can Creu, no? Idò, per què aquesta política del NO!!? Això es lo que em mata. És la negació per vici i per costum. No és possible una política diferent?

 

Sigui com sigui, que tu, Bernat Artigues, president d’UM Capdepera, siguis capaç de sortir en defensa de partits dels quals només has rebut “espardenyades”, demostra que SÍ que és possible una política diferent i que SÍ que hi ha persones disposades a fer més que dir NO. I això t’honra.

 

Per altre costat, no puc estar més d’acord amb tu sobre el tema del full de ruta per als pròxims anys. És indispensable.

 

La meva opinió és:

 

-          Optimització del treball de les persones que fan feina per a l’ajuntament. Governants, funcionariat i subcontractes. Pla d’austeritat. Redistribució de feines. Optimització del temps de feina.

-          Indispensable, una bona relació amb l’associació hotelera, oferta complementària i comerç. El problema de l’estacionalització s’ha de solucionar amb diàleg i bon enteniment entre aquests tres poders i l’ajuntament. Opcions n’hi ha. Sobre aquest tema, m’agradaria donar una opinió mes àmplia, i si els companys de Cap Vermell m’ho permeten enviaré un nou escrit sobre aquesta qüestió en concret.

-          El tema de la construcció ja és més delicat. És obvi que hem construït en 10 anys el que s’havia de fer en 50. Tot i això, l’ajuntament ha de mirar d’invertir en obra civil i lluitar per la renovació de les estructures antigues. La veritat és que Cala Rajada comença a parèixer un poc “vintage”.

-          Agricultura i pesca, des de el meu punt de vista s’haurien de convertir en punts estrella de cara als pròxims anys. Que ningú oblidi que d’aquests dos temes en menjam.

-          Renovació de la carretera de Cala Agulla i el Passeig Marítim, junt a la peatonització del centre de Cala Ratjada.

-          Molt, molt, molt important, MEDI AMBIENT. El món està malalt i no són bromes. La gent amb cultura i coneixement vol llocs verds i nets. I nosaltres, per sort, encara tenim coses per cuidar i coses per recuperar. Però amb seny i amb els peus en terra i no amb utopies irrealitzables. Alerta amb aquells polítics que pensen que amb formigó es tapen tots els problemes.

 

 

Totes aquestes coses i moltes que hem deix, no seran possibles en quatre anys. Si els polítics no arriben a un acord per fer “fulla de ruta” com molt bé deies, malament anirem.