On hem d’omplir aquest poal?
            D’on hem de treure l’arena per dur fins a Cala Agulla?




Estic preocupat per Cala Agulla. La nostra estimada platja té greus problemes des de fa temps. Un d’ells és la lenta regeneració natural que fa que, actualment, no sigui la platja idíl·lica que surt a la propaganda que feim arribar als turistes. Una regeneració natural que es veu frenada no sols pels temporals que l’han buidada d’arena. També pel fort impacte humà que rep a l’estiu. I, encara que això també em preocupa molt i hauríem d’aplicar solucions, no és el que em preocupa més ara.

Estic preocupat per Cala Agulla. Perquè encara que tothom està d’acord  que s’ha de regenerar i aquí volem una regeneració amb arena de la mateixa platja, des de Madrid ens volen imposar una regeneració amb arena de Banyalbufar, ui!!! perdó!!! Que ara diuen que l’arena és d’Estellencs. Crec que m’hauré de mirar un mapa per veure quina diferència hi pot haver!?!? El cert és que l’arena d’allà no és com l’arena d’aquí. I, encara que ja es va veure la diferència quan es va regenerar Can Picafort amb aquella arena, no és el que em preocupa més ara.

Estic preocupat per Cala Agulla. Perquè ara es convoca els veïns a una manifestació com a mesura de pressió per a reclamar la regeneració urgent. Una manifestació a la qual esper que acudeixi com més gent millor. Perquè no podem tolerar que encara que l’ajuntament hagi mostrat la seva voluntat de regenerar amb arena de la mateixa Cala Agulla; que la Conselleria de Medi Ambient ja va presentar un projecte per regenerar amb arena de la mateixa Cala Agulla, i que la Conselleria de Turisme també s’hagi afegit al projecte i defensi la regeneració amb arena de la mateixa Cala Agulla, des de Madrid continuïn sense fer cas a la voluntat d’un poble. Fins quan haurem d’aguantar que des de Madrid ens hagin de dir què hem de fer, quan ho hem de fer i com ho hem de fer? Però, tot i que les reivindicacions d’un poble són d’allò  més important, no és el que em preocupa més ara.

Estic preocupat per Cala Agulla. Perquè segons he llegit a la premsa, a la manifestació hi haurem d’anar amb un poal ple d’arena per abocar-lo a la platja. I jo em deman: i on hem d’omplir aquest poal? D’on hem de treure l’arena per dur fins a Cala Agulla? He sentit un comentari que m’ha agradat. El poal s’omplirà a la mar, amb l’arena que hi ha davant la platja. Això m’agrada, perquè és el que es vol fer en el projecte de regeneració, recuperar l’arena de la platja que ara està a la mar, just allà davant. Però..., no es això el que he llegit a la premsa i el que arriba a la gent. Per tant, s’hauria d’aclarir. No ens hauríem de trobar que, ara, per a reivindicar la regeneració de Cala Agulla anàssim tots al pinar a cercar arena. Dues-centes, tres-centes, cinc-centes, mil persones... Com més millor, a la manifestació per a reclamar el que volem. Però tota aquesta gent agafant arena sense control i de qualsevol lloc, pot ser més contraproduent que beneficiós.

Abans de que sigui massa tard, s’hauria d’informar  la gent de com i on ha d’anar per agafar l’arena, no sigui que la solució resulti pitjor que el problema.