Fins fa poc temps, el MSM Messenger, el Yahoo Messenger o el mateix correu de gmail permetien enviar i rebre missatges escrits en temps real.

L'Skype permet el somni que s'anuncià a finals dels 60(*), que en telefonar també podríem veure l'interlocutor.  

Skype és un programa que s'instal·la a l'ordinador i serveix per cridar de franc a altres persones que també tenguin Skype instal·lat en el seu computador (arreu del món) amb opció de videoconferència.


Videoconferència és la comunicació simultània bidireccional d'àudio i vídeo, permetent mantenir reunions amb grups de persones situades en llocs allunyats entre si.

Evidentment, cal que els dos ordinadors que es comuniquen disposin d'una càmera web (la major part dels ordinadors portàtils en tenen una d'incorporada) i d'altaveus amb un micròfon.


Addicionalment, poden oferir-se facilitats telemàtiques o d'altre tipus com l'intercanvi d'informacions gràfiques, imatges fixes, transmissió de fitxers des del l'ordinador, etc.






La instal.lació és molt fàcil. Clicau damunt l'icona i iniciau la descàrrega:







 




Llavors la configuració és molt fàcil i intuïtiva.

També podeu anar a la pàgina per conèixer tots els detalls.


http://www.skype.com


Fundada en 2003, Skype està revolucionant la manera com es comuniquen les persones de tot el món. Skype compta amb més de 405 milions d'usuaris registrats que usen el programari d'Skype para comunicar-se de manera gratuïta mitjançant veu, vídeo i missatges instantanis.

Skype genera ingressos per la seva oferta premium com cridades realitzades des de línies i cap a línies fixes i mòbils, correu de veu, transferència de cridades i SMS. Skype s'usa en pràcticament tots els països del món i els nostres usuaris han realitzat fins a la data més de 100.000 milions de minuts en cridades gratuïtes.

Les converses d'Skype poden realitzar-se usant ordinadors, dispositius mòbils i maquinari de Skype Certified. Skype certifica i ven centenars de productes a través d'acords amb més de 50 socis, i treballa amb centenars de desenvolupadors que han creat diversos dispositius per a ampliar les funcionalitats de Skype.


________
(*) L'any 1964 l'empresa AT&T va presentar un prototip de videotelèfon que podia transmetre vídeo, el seu cost era de més de mil dòlars el minut de transmissió.
En els anys 70, els proveïdors de xarxes telefòniques van començar una transició cap a mètodes de transmissió digitals. La indústria de les computadores també va avançar enormement en el poder i velocitat de processament de dades i es van millorar significativament els mètodes de mostreig i conversió de senyals analògics (com les d'àudio i video) en bits digitals.
A principis dels 80 van utilitzar una tecnologia coneguda com codificació de la Transformada Discreta del Cosinus (DCT). amb aquesta tecnologia s'analitzen les imatges de manera que si les àrees de la imatge que se semblen bastant poden ser representades amb una mateixa seqüència". Amb aquest mètode es va assolir obtenir una raó de compressió de 60:1.