Dos anys d’ecotaxa de la comarca pagarien el tren de Llevant.

 

Capdepera te 23.000 places turístiques legals que generen 10 milions d’euros anuals a l’impost  sobre estades turístiques, IET, (que tothom anomena ecotaxa).

L'ecotaxa actual neix en el marc de “La Llei d'Impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls el turisme sostenible” de l'any 2016. L'objectiu d'aquesta llei és “crear i regular els elements essencials de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i també el fons per afavorir el turisme sostenible i la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible”.

Capdepera encara no ha tengut cap retorn directe d’aquest impost, tot i que gran part de culpa va ser del consistori anterior que no presentà projectes a tal efecte.

La comarca de Llevant (comptant Manacor) te 91.391 places turístiques que suposa el 22,1% del total de les places de Mallorca. Per dir-ho més clar, un de cada cinc turistes fan estada al llevant mallorquí. Molts més arriben fins aquí en visites diàries.

La comarca genera prop de 40 milions d’euros anuals d’ecotaxa.

Dos anys d’ecotaxa de la comarca pagaria el tren de Llevant.

Tot això a l'espera d'un conveni ferroviari amb l'Estat que evitaria que pagàssim aquesta i les altres obres del tren dues vegades. L'Estat els darrers vint anys ha invertit 80.000 milions d'euros en la xarxa ferroviària. Cap euro a les Illes.

Aquest és l'argument amb el que tots els polítics de la comarca s'haurien de plantar a Palma per exigir el tren.

L’excusa dels doblers per al finançament, desapareix. El projecte està fet. Sols manca voluntat política.

O saber què els hem fet per que ens tenguin tanta animadversió, perquè no ens vulguin fer cas. Si no ho voleu fer pels ciutadans del Llevant, feis-ho pels turistes de la zona.

Recordar que cada any es recapten 136 milions d'euros de l'ecotaxa. I que l'esquerra farisèica, que ara s'esquinça les vestidures amb sols una pregunta parlamentària i diu que el Llevant és el gran oblidat, no ha fet res al llarg dels vuit anys de Govern. Comencin per reconèixer les seves errades.

Ah! no cal ser un economista de prestigi per fer aquests quatre números. Això vol dir que si els "miules" d'aquesta secció hem estat capaços de fer-los, els pot fer qualsevol. Voleu dir que a ningú no se li havia ocorregut abans?

El transport públic diu molt d'una societat. Les seves mancances, també.

I no oblideu que fa més de vint-i-sis anys que esperam el tren!

Idò això.