per Miquel Estelrich Bestard

 

 

Deia na Mary Shelley, escriptora, assagista i dramaturga i, autora de Frankenstein, que per esser d'esquerres s'ha de llegir i pensar molt i que per ésser de dretes només cal estar orgullós de la pròpia ignorància.  I és que d'ultres i de polítiques neoliberals (econòmiques) anem ben sobrats a les Illes. I això no és cap opinió meva. Ho podem veure sense cap vergonya, de cada vegada més i reconegudes per ells mateixos, els qui les duen a terme. És a dir, la nostra principal economia està disposada a radicalitzar-se més de cada estiu. És igual, sigui com sigui, i encara que el rerefons d'aquesta opinió meva sigui això no ho enfocaré en l'assumpte turístic. Ho enfocaré de forma simbòlica en l'assumpte de n'Aurora Picornell arran de l’afer de la esqueixada d'una foto seva al Parlament balear per part del grup filo-feixista que tots sabem. 

Concretament ho enfocaré en els seus botxins que encara avui tornen a fer de les seves pel món. Més ben dit, en realitat des de que n'Aurora fou afusellada no han deixat de fer de les seves. Només es tracta de fer un repàs a l'escenari mundial i local i ens adonarem que encara que hagin passat moltíssims d'anys de la seva mort els ideals nobles i lògics pels que ella lluitava no han deixat mai d'estar amenaçats. 

Ja no s’empegueeixen de res i de cada vegada són més oberts i directes. En altres paraules, per molt que els mitjans tapin, tergiversin o simplement es desentenguin de les seves malifetes arreu del món se'ls hi segueix veient el llautó. Llops disfressats d'ovella, periodistes mentiders a més no poder i un llarg etcètera. I és que aquesta suposada III Guerra Mundial no és com ens imaginàvem. Jo tinc la meva pròpia valoració d'una III Guerra Mundial. Per a mi no és altre cosa que el cinisme, ja pot ser polític, social, històric, tecnològic o econòmic, i que s'imposa damunt el seny de la societat  i la consciència humana. Com si qualque cosa volgués treure del bon camí a la humanitat, tant a nivell local com global. 

Ens hauríem de demanar què fan avui els qui afusellaren a les Roges del Molinar. Avui massacren rus-parlants a Ucraïna sota l'excusa d'un deliri racial i polític que cap mitjà t’explicarà bé. Avui massacren població innocent a l'orient mitjà per acabar amb un grup violent, perquè segons ells tots són iguals. Avui criden a la insurrecció i colpisme a Veneçuela perquè les urnes no els hi han donat allò que esperaven, ben igual que ho feren el novembre passat davant la seu del PSOE a Madrid. Avui fan polítiques econòmiques ultraliberals com la d'entendre turisme com a sinònim de massificació, amb les conseqüències esgarrifoses que ja tocam amb les mans. Avui neguen l'escalfament global  i canvi climàtic tergiversant els estudis científics. Avui desinformen enlloc d'informar en els seus mitjans de comunicació... En definitiva, no només fan pintades o esqueixen fotos, avui fan tantes de coses aquests pocavergonyes que pareix completament normalitzat. 

Per a mi és tan preocupant i cínic que els representants de la principal activitat econòmica a les illes suggereixin que per a minvar la massificació (ho reconeixen) els illencs no anem en cotxe o no anem molt pel mig, que el fet que un president parlamentari esqueixi una foto d'una víctima d'una dictadura sanguinària. Ambdós són paraules i fets que palesen una ideologia econòmica i política que no amaguen. No vull dir, res més enfora, que els hotelers siguin simpatitzants del feixisme ni que estiguin d'acord amb lo de n'Aurora al Parlament, emperò també defensen lo seu a ultrança com per a fer aquesta classe de suggeriments. És a dir, que rebutjarien qualsevol política o llei que contradigui el sistema actual turístic i que ells titllarien de comunisme, com ho feren amb l'ecotaxa.
 

Postscriptum: Primer: S.O.S sa Pedruscada va convocar una concentració a Cala Rajada. Esper que no només hi anessin els veïns afectats directament per aquesta aberració neoliberal, sinó que hi anessin tots aquells a qui els preocupi la situació actual, ben igual com Canàries, Màlaga, València, Palma, Barcelona... Per que S.O.S sa Pedruscada és igual que dir S.O.S Mallorca.

I en segon lloc, la zona de lleure nocturn de Cala Rajada torna a ser noticia als diaris illencs. Res de nou. "Turistes" que venen a embrutar encara més el nom de Cala Rajada. I és que encara tindran raó els hotelers quan diuen que no anem molt pel mig, senzillament perquè fa por.


Miquel Estelrich Bestard