Història de la Tercera Edat de Cala Rajada, contada per un col·lectiu de Gent Gran


 De bell nou, Pep Navarro, i fins ara...





Transcripció:  Bartomeu Melis “Meyme”     



                                          

CAPÍTOL  21.-  RETORNAM  GAUDINT DE  LES HERBES “ SOL NAIXENT”





Desprès del clamorós èxit de la desfilada de moda femenina protagonitzada per  20 dones afiliades al club de la Tercera Edat de Cala Rajada sobre l’escenari de les festes del Carme  2019 – document informatiu gràfic i escrit que fou publicat en aquesta Revista digital , que incorporam a la història de “Sol Naixent” la qual deixarem de transcriure quan ens trobàvem al 2015 dels arxius d’aquesta entitat—i abans de continuar amb el normal desenvolupament del esdevenir quotidià del col·lectiu de persones majors que ens ocupa, volíem explicar el perquè retornam a l’esmentada història. El motiu no es altre que la petició unànime de directius i associats, en el transcurs d’un simpàtic acte -- ( un més i van…?  I ès que no aturen! )--  que tingué lloc a l’antiga possessió de “Es Murtà”, a Capdepera, promogut per Montse Alzamora, directiva del Club i mestressa “in pectore” d’un taller d’elaboració d’herbes què, amb el nom de “Sol Naixent” feu les delícies dels participants i, desprès, de tots aquells ( i no pocs) que les varen poder assaborir.







Pregoners.- Abans de passar a oferir-vos el reportatge gràfic de la diada en “Es Murtar”, hi ha que fer menció de la distinció que el senyor batle de Capdepera va fer al president de “Sol Naixent”, Pep Navarro, quan el va nomenar pregoner de festes de Sant Roc. Pep anava reticent amb la designació feta per Rafel Fernàndez però, com passa sovint, no es va poder negar a la convidada. De fet, a Pep Navarro, li va donar goig,  el va alegrar, i molt, que el batle haguès pensat amb la Tercera Edat del municipi quan va saber que el president de “Ca Nostra” de Capdepera, Pedro Llabata, seria el pregoner de Sant Bartomeu, tot i ser Llabata un veterà en l’art de l’al·locució, a qui el batle el s’estima molt i, per tant, l’hi ha renovellat la seva confiança, en segona convocatòria, la qual cosa – pensen els calarajaders de la gent gran – podria activar la primera autoritat per a poder conseguir una total afinitat entre ambdues associacions que no més somien en  poder “fer pinya”, “fer poble”. __
A veure si hi ha sort, idò!” comentaven entre ells.

_______________________________

  ** Reprenem el serial que el 20 de juliol de 2018 finalitzàrem provisionalment amb la renovació de la Junta de “Sol Naixent”. Han passat moltes coses i la història ha de continuar. Ho farem en una propera ocasió.

Mentrestant, vet aquí un grapat d’ imatges sobre la diada d’elaboració d’herbes dolces i seques  que la entusiasta genteta del club de majors de Cala Rajada varen preparar per a tots els que en vulguin.  I sense passar-se, eh?!.


Per a la transcripció: Bartomeu Melis “Meyme”