El futur de l'obra de pauma

He dedicat vuit articles als orígens de l'obra de pauma. Encara queda molt per investigar. I voldria acabar amb una ullada al futur.

Els especialistes, o més ben dit, les especialistes en el trenat de fibres vegetals a nivell mundial tenen la percepció que, lluny de desaparèixer, aquests objectes duen camí de convertir-se en elements de luxe. A partir de que cada objecte és únic i irrepetible i te unes característiques molt especials, els dissenyadors, sobretot, de moda li atribueixen un valor afegit.

Cap Vermell ja es va fer ressò, fa dos anys, de la col·laboració de les madones de la llata amb la dissenyadora de moda italiana Daniela Gregis. Ho titulaven: L'obra de pauma de Capdepera arriba al Japó. Aquesta és una de les fotografies que publicàrem.Daniela, lluny de convertir l'obra de pauma amb una moda passatgera, la continua incorporant a les col·leccions actuals com a complements de moda.

I no sols és ella. És un fet que s'hagi convertit en tendència perquè una multinacional de la moda com Ralph Lauren ho incorpori a les seves col·leccions. Això sí, res a veure amb els preus de Son Poca Palla.Tret de la revista de moda VOGUE
https://www.vogue.com/fashion-shows/spring-2018-ready-to-wear/ralph-lauren/slideshow/collection#4

A continuació podeu gaudir de diverses fotografies i els enllaços d'origen, Fitxau-vos en els petits detalls que les fan úniques.

Revista digital STUDY OF STYLE. Dissenyadora: Vanessa Seward
ALEXACHUNG Spring 2019 Ready-to-Wear Fashion Show Collection

https://www.pinterest.es/pin/365987907214522101/feedback/?invite_code=673e0b13eef8404e8e5dbfaf4c5f2a8c&sender_id=353673514395376132


Revista digital CUT Y PASTE. Street style
https://www.cutypaste.com/moda/streetstyle-2/pinterest-anuncio-que-esta-sera-la-cartera-para-la-temporada-primaveraverano/

REVISTA DE MODA galiana street
http://www.galianastreet.com/2012/05/antic-mallorca-prepetuando-una.html
Les dues darreres fotos són de Daniela Gregis i l'obra de pauma feta a Capdepera.
http://danielagregis.it/index.php?page=collezioneDetail&collezione_id_instance=1414&ic=y


No fa gaire, Cap Vermell publicà l'article Il·luminació amb obra de palma a ES REBOST de Palma, amb aquesta foto. Una decoració semblant, amb obra de pauma, tenen a Son Jaumell. La moda i decoració amb obra de pauma va a més. Podem trobar a llocs sino de luxe, diguem que "exclusius", amb estormies, làmpares, coixins, jardineres etc. I "ses Maries" ens han mostrat aquest estiu en l'exposició al Melis Cursach que tot es factible i bell amb l'obra de pauma. Com afirma l'especialista en art Catalina Garau, tot aquest moviment forma part del que s'anomena "estil mediterrani" i es consolida com a un disseny que ha de ser present a totes les coleccions amb valors afegits de natural i ecològic.

Per acabar, com a conclusió de cara a Capdepera, afirmaria que l'obra de pauma hauria de ser un objectiu estratègic com a municipi i s'hauria fomentar la seva producció, incentivar el seu us, la difusió de la feina i de tot el procés (de fet son l'únic municipi de Mallorca on es fa una recollida de paumes), i, perquè no, tornar a utilitzar el logotip FET A CAPDEPERA.I gràcies a tots i a totes les que heu mantingut viva l'obra de pauma a Capdepera.