Ho paga per riure! A l’orgull de tots els gabellins que s’han sentit satisfets perquè un programa tan important com “Ara mateix” d'IB3 Televisió hagi distingit el Castell de Capdepera com el més espectacular de les Balears, s'hi ha de sumar el que les informacions al respecte han deixat de banda, a no ser que els redactors de la notícia no poguessin veure l’espai televisiu on es va comunicar tan preuat guardó.

I ho paga per riure, estimats lectores, perquè la cosa va anar així: S’ofereixen diverses imatges de diferents castells de Mallorca, a vista de dron. I en el moment en què la locutora parlava de la distinció per al castell gabellí, la imatge sobrevolava Sant Salvador d’Artà, per a continuació veure's una rampellada de la pujada interior del nostre recinte al mateix temps que la eixerida narradora comentava: ”La ciutat emmurallada de Capdepera!”, definició que ens embargà l’ànim però que evidencià confusió de la persona que ho deia, ja que devia pensar amb Alcúdia, que és la denominació, aquesta de “ciutat emmurallada”, que habitualment se li dona.

Però no acaba aquí la cosa, no!. Seguidament, desprès de contemplar a corre-cuita la pujada cap a l'oratori i repetir la vista general de Castell, apareix – ni més ni manco – el rètol “Artà”. Bé, s’ha de dir que els nostres veïnats deuen tenir més bo que nosaltres amb IB3, ja que una simple esllavissada en un mur de Sant Salvador, fa uns dies, va merèixer els honors de l’informatiu de IB3 del migdia. Quan a Capdepera, per exemple, s’han efectuat excavacions i s’ha produït altre tipus de notícies –deixant de banda el Mercat Medieval, que això sí que té ressò– i no s’ha desplaçat cap càmera per devers Capdepera.

I és aquí on un pensa amb la importància d'un cap de premsa. Aquí és on n’Elena –tot i ser artanenca– hauria (i ho dic amb tot el carinyo del món cap a ella) d’agafar el bou per les banyes i fer un comunicat, o dos, o tres, si fa falta, patentitzant la queixa cap a aquests oblits respecte a Capdepera. Com, per exemple, compleix amb les informacions que des de la Sala surten cap als diaris, quan hi ha qualque esdeveniment. I això fa pensar en la gran pèrdua que per a la zona de Llevant suposà el que un corresponsal com en Biel Capó deixàs de treballar per a IB3, ens televisiu que va errar quan decidí prescindir de l'amic Biel. Esperem que, mitjançant aquest, a Canal 4 , qualque dia, ens sentim compensats.

Sí, Capdepera cau enfora…, estimat Andreu Manresa.

Cordialment,

Bartomeu Melis “Meyme”