En “Croquet”, des que un dia va passar per davant les pistes de petanca del complex de tennis de la carretera de sa Pedruscada, no fa altra cosa que donar constantment la murga al seu amu perquè li faci la inscripció. ”Quan tinguis el carnet de la tercera edat podràs anar a jugar a petanca, a les pistes del costat de la Telefònica” , li respon l’amu, tot i saber que serà molt difícil arribar a jugar en aquell recinte que, amb motiu de les darreres eleccions municipals, va fer obrir l’Ajuntament a petició de quatre capritxoses senyores associades al Club “Ca Nostra”. Aquestes donaren calussa al president que comandava fa tres anys, i aquest insistí al batle, fins aconseguir tancar el perímetre destinat fins aleshores a petit parc infantil, utilitzat per nombrosos nins de la zona, alguns de minusvàlids que no podien desplaçar-se.

Inclús, es va dotar d'un excusat que mai s’ha utilitzat i del qual el més segur és que se'n pagui un lloguer. Aquelles beneïdes senyores només hi jugaren el dia de la inauguració i, actualment, continuen practicant el joc (que elles denominen “de sa teia”, com en temps primer) a les pistes d’un agroturisme. I aquell bon president insisteix al president d’ara, el que comanda el vells de Capdepera, que “es precís que cada setmana es vegi gent jugant apetanca”, talment com si ell tot solet hagués pagades les pistes.

I, en Tòfol Irles, campió mundial de petanca, no ha tingut manera de poder reclutar altres aficionats per posar en funcionament aquell lloc, segons diu l’actual president. I, clar, com que des de la plaça Constitució, on es troba el Club, fins al carrer Feliu Morey Amengual és molt lluny, per a anar-hi els socis necessiten un bus, almanco per a traslladar-los… Idò ja podeu pensar! Els veïnats, la majoria peninsulars, diuen que per Sant Feliu (ells li diuen Felio ) – patró de la contrada, en honor de la via on es troba la pista – sol·licitaran a l'Ajuntament la possibilitat d'organitzar una “verbeneta” que ajudi a rendibilitzar aquell espai.

En Croquet , per si de cas, ha demanat per començar als tallers de ball de Danses del Món, per aprendre el ball en línia i preparar-se per a la verbeneta de Sant Feliu…

Ai, aquest canet!