La matinada del dissabte al diumenge, a les 2, heu d'avançar les agulles del rellotge a les 3. Arriba l'horari d'estiu amb l'excusa de l'estalvi d'energia.El Sol que fins avui havia sortit a les 6 i 37 minuts, hora del pla de Mallorca, i s'havia post a les 19 i 12 minuts, demà diumenge ho farà a les 7 hores i 36 minuts i a les 20 hores i 13 minuts, respectivament. Perdem una hora de llum al matí i la guanyam al capvespre.

Aquest canvi d'horari, igual que el de l'hivern, el darrer diumenge d'octubre, es fa amb l'objectiu d'estalviar energia. Espanya el va implantar després de la primera guerra mundial, després el deixà en suspensió del 1951 al 1973, es tornà a aplicar l'any 1974 amb motiu de la crisi del petroli de l'any 1973 i es va oficialitzar l'any 2001 amb una directiva de la Unió Europea. (Directiva)

Segons l'IDAE (Institut per a la diversificació i l'estalvi d'energia), el canvi d'horari suposa un estalvi d'un 5% en energia elèctrica, uns 300 milions d'euros  (IDAE), però segons l'organització Ecologistas en Acción (Ecologistas en Acción) qüestiona aquest estalvi després de fer un estudi els anys 2007,2008 i 2009.

El que sí sembla clar és que aquest canvi horari, com el de l'hivern, altera els ritmes vitals de la persona, els biorritmes.

Com vos afecta aquest canvi d'hora?  Vos agrada?  Creieu que s'estalvia energia?