Innocents

No, no ha estat una innocentada. El tren ha arribat a Artà aquest dissabte. La màquina s'anomenava "Cala Rajada Express", tota una declaració de principis, i a bord hi anaven els batles d'Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera.




Molta gent no hi va comparèixer pensant que anava de bromes, i no. Les innocentades les mos fan la resta de l'any i, més que gràcia, fan por.
Innocents quan hem de veure que el Partit Popular deixa les obres a mitges i en Bauzá no reclama el compliment del convenir ferroviari que havia de permetre l'arribada del tren a Artà, entre moltes altres coses. Valenta innocentada la d'aquest senyor que en aquest nou any mos deixa a la cua d'inversions per habitant de l'Estat (i això que se suposa que ara els de Madrid són amics seus...bé, n'Antich també hi tenia els seus i tampoc va aconseguir que li fessin gaire cas). Això en temps de bonança seria greu, però en temps de crisi, quan els pressupostos han baixat tant, és imperdonable. Però no per a tothom.

Innocents els mallorquins que van votar en Bauzá. I innocentíssims els que el tornarien a votar a ell o a en Mariano. S'ha de ser d'un aliatge especial per perdonar que et maltractin tant i tanta estona. Perquè ja fa molts anys que som un país maltractat, però en Botó Divino de sa Farmàcia ha superat tots els records  existents.
Innocents també els propietaris dels edificis i les terres per on passarà el segon cinturó de Palma. Curiosament, segons m'explicà a la concentració d'Artà Antoni Verger, ex-director general de Mobilitat, per lluitar i fer complir el conveni de carreteres els companys de n'"Ous de Cérvol Sagnants" no han tengut cap problema. No mos estalviarem el segon cinturó per estrènyer un poc més encara la capital mallorquina amb més cotxos però sí que pagarem durant dècades el metro submarí de Palma.

Haurem d'invertir milions cada any de la comunitat en una obra lamentable on Mabel Cabrer, Matas i De Santos quedaran retratats per a la història (encara més), i mentres en Bauzá renuncia alegrament a 400 milions d'euros que venien directament de Madrid, de fons de l'Estat. "És la crisi!", diuen,  mentres el tren avança cap a Galícia i el País Valencià amb pressupostos milionaris.
Innocents també aquells que se pensen que els antitren tenen nobles objectius quan en realitat només cerquen defensar interessos particulars en contra dels col·lectius. L'ecolodemagògia que els caracteritza no la sentireu per defensar aquesta causa encara que les expropiacions per fer un cinturó com aquest superin de manera escandalosa les que implica una via ferroviària. Muts, sense rastre d'innocència, que allà no els expropien res a aquests terratinents disfressats.

Molts d'anys i feliç 2013