Suenan clarines,

se adivinan faenas de ensueño

De primer antuvi, felicitar-nos per l’èxit aclaparador de l’experiment. Quan tots ens posam a estalviar al mateix temps acabam devent més diners i essent més pobres. Ningú no podrà dir que les autoritats competents no s’hagin afanyat a aplicar tots els seus coneixements per a dotar la teoria de contingut empíric.

Del pasdoble torero s’ha dit que “es a la vez, alegre y melancólico. Canta por lo bajo la tristeza de la muerte, en tanto refulge por lo alto el ramo de rosas de una alegría apasionada”. La música, a les corrides, dóna vistositat als “lances” i realça la volta al “ruedo” després de magistrals actuacions. Els pasdobles dedicats al món dels toros són molts, uns són homenatge a grans toreros com Gallito, Angelillo, Manolete, Machaquito (del qual tinc un punt de llibre), Guerrita, Joselito, Belmonte, Marcial i molts més; d’altres estan inspirats en la litúrgia taurina com “Torito bravo”, “Quiero ser torero y poner el alma en el ruedo”, “Pasodoble a Gerald Brenan”, “Francisco Alegre”, “Paquito el Chocolatero”, “En er mundo”, “Puerta grande”, “El trincherazo”, “Amparito Roca”, i tants i tants d’altres que mai acabaríem.

Per a celebrar l’èxit de l’experiment i fer refulgir al més amunt possible el pom de roses d’una alegria apassionada, res millor que escoltar i ballar amb “Pan y toros”.

 


Comencen a ser molts els que reneguen dels experiments i preferirien que es fessin amb gasosa; però les autoritats van llançades i ja ens en preparen un altre. S’injecta als bancs i caixes diner en vena fins a una quantia màxima de 100 mil milions d’euros, si fa no fa el 10% del PIB, que sanejarà les entitats, les quals així disposaran de passiu per deixar a empreses i particulars, que revifaran l’economia i faran baixar l’atur. (Pensi la lectora que aquest seguit de proposicions lògiques poden trencar-se i acabar com el conte de la lletera. Obri’s a nous horitzons la lectora i no confongui l’economia amb la financieritis de polítics, periodistes i banquers i recordi que “el vi es pot vessar entre la copa i la boca”).

Ara tots cercam culpables: en Zapatero, el govern, na Merkel, els mercats, els banquers, els mans foradades, Brussel·les i “tutti quanti”. Però no hem d’oblidar la participació de milions i milions d’electors, apassionats de l’esport d’alt risc, que voten polítics que condueixen el país mirant pel retrovisor. Ja veurem quantes pujades d’adrenalina serem capaces de suportar.

Sobre si la lectora acabarà pagant el rescat, vostè mateixa.


Suenan clarines,

se adivinan faenas de ensueño.

Un toro negro

retador sale inquieto a la plaza.

Es una lucha

donde el triunfo y la muerte se funden.      

Es en Bruselas

dónde el asta se clava en tu cuerpo.

Allí, por tu gran corazón

recibiste la gloria por gracia de Dios.

 

"Españolete", "Españolete",

en la tierra de los califas gran torero,

llevas sangre de valiente

y te aplaude por tu arte el mundo entero.

De "Guerrita" y "Machaquito",

eres honra y tradición,

de tu tierra española,

tu serás el mejor galardón.

 

"Españolete", "Españolete",

vive ardiente tu recuerdo en la afición                  

y el ejemplo de tu muerte

tiene el eco de tus tardes de valor.

 

"Españolete", "Españolete",

sangre, llanto y emoción,

hoy tu tierra española

te venera como te aplaudió