Demà  2 de juny, dins el projecte ContaContes Solidaris,
experiència pilot a la xarxa de Biblioteques municipals de Mallorca realitzarem un contacontes a la biblioteca de Capdepera






















La Fundació MUSOL (www.musol.org) està executant un projecte de sensibilització que busca impulsar els valors de la solidaritat, l’equitat, la justícia i l’autoestima als infants de les Illes Balears mitjançant ContaContesSolidaris a les Biblioteques municipals.

L’actual crisis dels refugiats ha fet que preocupants fenòmens xenòfobs, de racisme i altres formes de discriminació s'hagin vist exacerbades i es posi en discussió la cohesió social existent. Les autoritats han vist la necessitat d’enfortir el discurs de pedagogia intercultural, en front el discurs de l'odi, discriminació, (hate-speech) i per desactivar el perniciós argument “abans nosaltres que ells”.

Els continguts de l'Educació per alDesenvolupament (EpD) inclouen temàtiquesrelacionades amb la sostenibilitat ambiental, la interculturalitat, la lluita contra el racisme, l'homofòbia i xenofòbia. Per tant són el marc adequat per abordar la interdependència i la globalització, afavorint l'anàlisi crítica i la comprensió que les dinàmiques dels païsosmés pobres influeixen directament i indirectament en el benestar i progrés dels nostres països.

Des d’aquest punt de vista la Fundació MUSOL ha executat diferents projectes de sensibilització a tres Comunitats Autònomes, Extremadura, València, i Castella Lleó, introduint l’EdP a les extraescolars dels CEIPs com assignatura o activitat complementària del centre. En aquest projecte anem una passa més enllà i ens adentrem als contes com a mitja per a transmetre uns valors als infants de les Illes Balears.