Creim que s'ha fet una passa més d’aquest equip de govern, després d’eliminar els plenaris mensuals, en l’empobriment de la vida democràtica d’aquest poble.




Pel que fa als temes tractats en el darrer Ple ordinari de l'Ajuntament de Capdepera, celebrat el passat 9 de gener, volem destacar, en primer lloc, la decisió de l’equip de govern de deixar damunt la taula, a petició de PSM-Entesa, la votació sobre la conveniència de seguir amollant els focs artificials des del Castell, decisió que agraïm. Aquesta decisió, de més transcendència del que sembla, mereix una major reflexió i, sobretot, més dades objectives que ens ajudin a decidir. L’informe amb el qual es comptava per prendre la decisió, realitzat per dos arqueòlegs, aconsella no llançar els focs des del Castell, però al mateix temps diu que no hi ha dades objectives que a dia d’avui permetin concloure que aquesta activitat afecta elements del Castell i que no s’han realitzat proves empíriques concloents.

            En conseqüència, entenem que és necessari tenir aquestes dades objectives, previ examen i anàlisi de tècnics experts en la qüestió, així com saber si el grau d’afectació és el mateix tant si es llancen els focs artificials des de les murades com si es llancen des d’un altre punt dins el perímetre de la fortificació. També és necessari analitzar si hi ha altres activitats que també se celebrin dins el Castell que perjudiquen l’estat dels elements patrimonials i les mesures per pal·liar el seu impacte.

            Un cop es compti amb aquesta informació serà el moment de prendre una decisió el més fonamentada possible.

            D’altra banda, volem manifestar el nostre desacord amb un altre dels punts objecte de votació, com és el que fa referència a la creació d’una comissió informativa permanent per a tractar els assumptes que han d’anar a Ple. Segons l’equip de govern, aquesta decisió respon a la necessitat d’organitzar millor tot el que fa referència als plens, però des del PSM-Entesa pensam que ja hi ha altres elements, com ara les juntes de portaveus, per a solucionar problemes organitzatius, si és que n’hi ha. La creació d’aquesta comissió buida de contingut les comissions informatives que des de fa molts d’anys havien servit no només per a tractar qüestions plenàries sinó també per a informar a l’oposició i debatre. Ara, les comissions de tota la vida -medi ambient, turisme, cultura, festes, interior, serveis socials...- només es convocaran a discreció del regidor de torn, circumstància que ens preocupa, i tractaran temes menors, llevant protagonisme així a aquells regidors de l’oposició que no són caps de llista.

            En definitiva, creim que és una passa més d’aquest equip de govern, després d’eliminar els plenaris mensuals, en l’empobriment de la vida democràtica d’aquest poble.

            Finalment, només queda per dir que PSM-Entesa va donar suport a la creació d’una unitat nocturna de la policia local. Tenim els nostres dubtes sobre la seva efectivitat, ja que el número de policies en el carrer durant els vespres serà el mateix que abans i l’únic que canvia és que sempre seran els mateixos. Però com que a Cala Rajada, a les nits d’estiu, la cosa no pot anar pitjor, pensam que no es perd res en donar una oportunitat a aquesta unitat. En qualsevol cas, si no hi ha una vertadera implicació dels agents, fent complir les lleis i les ordenances al peu de la lletra i sancionant tothom que les incompleixi, poca cosa s’arreglarà.