La proposta de creació d’una comissió informativa permanent és una passeta més cap a la “dictadura democràtica” del batle




La proposta de creació d’una comissió informativa permanent és una passeta més cap a la “dictadura democràtica” del batle. Vagi per endavant que no en qüestionam la legalitat. Però la primera “batlada” va ser el decret per a consultar els expedients: instància al batle. Però és que els membres de l’equip de govern que vulguin consultar un expedient d’una àrea distinta a la seva, també. És a dir, tot ha de passar irremediablement pel batle Fernández Mallol, no fos cosa que algú se li avançàs o descontrolàs. Ara aquesta comissió és per a controlar, des de batlia, tots els expedients que van a plenari. Conclusió: no es fia ni dels seus. El que veim és un batle que ho vol controlar i fiscalitzar tot i els altres vuit que pensin que representen. És més, hagués bastat dur-ho a junta de portaveus, però és que la vertadera intenció que tenia el senyor batle era comissió permanent i als set dies, plenari, sense donar temps a l’oposició de consultar-ho amb els seus respectius grups polítics. Al final, haurem d’esperar com van els esdeveniments, perquè aquest punt és treta i volea, és a dir, comissió (una) i a plenari. I diré més: mentre el batle perd el temps posant traves i fiscalitzant l’oposició, creant una barrera al seu voltant lo més gruixada possible, per tal que no el critiquem o controlem massa  (i així ja duim cinc mesos), s’oblida que la seva obligació com a batle és solucionar els problemes dels ciutadans.

 

En relació al tema dels focs artificials en el Castell, nosaltres no acceptàvem aquest punt tal i com se ens presentà. Ens pareix primer, que no era necessari. Creim que l’òrgan de govern del Castell és el Patronat, on hi ha representació del poble. Si l’equip de govern troba que no ha de fer focs al Castell, que no en faci. L’informe de referència dels arqueòlegs diu que “no és recomana”, no que no s’han de fer. Demanau també un informe sobre l’activitat al Castell durant el Mercat Medieval, tres dies de rius de gent i paradetes, que segur que erosionen l’entorn. A més, el que diu l’informe és que s’ha fet a ull, sense estudi sonomètric, etc... Demanam que es facin altres estudis que recomana l’informe.