CAPDEPERA I ARTÀ ES QUEDEN SENSE BUS+TREN

 








Ja són efectives les retallades en el servei de bus regular que està executant l’actual Conselleria de Mobilitat dirigida pel Sr. Company i les notícies no poden ser pitjors per a Capdepera i Artà: s’elimina el servei de bus+tren, la línia 431, que a la legislatura passada s’havia implantat per poder connectar distints nuclis de població del Llevant amb l’estació de tren de Manacor. Aquest servei comptava amb unes 8 expedicions diàries des de Cala Rajada, passant per Artà, que coincidien amb l’horari de sortida del tren cap a Palma, i viceversa. Ara l’única alternativa és la línia 411 Cala Rajada-Palma, que compta amb uns horaris que no coincideixen amb els horaris de sortida i arribada del tren Palma-Manacor; de fet els horaris d’arribada de la 411 a Manacor només coincideixen amb la sortida de dos trens diaris -abans vuit- mentre que els dissabtes, diumenges i festius només coincideixen amb la sortida d’un tren -abans sis. En definitiva, el Govern de les Illes Balears no només ens vol deixar sense tren de Llevant sinó que a més ens elimina el servei de bus que enllaça amb el tren que surt de l’estació de Manacor.

 

També és destacable la retallada a la Línia 441, de perfil eminentment turístic, que connectava Cala Rajada amb Cala d’Or i Cala Romàntica, passant per Cales de Mallorca i Porto Cristo. A la web del Consorci de Transports aquesta ruta només compta ara amb tres expedicions diàries i falta saber si s’augmentaran en els mesos d’estiu, ja que a la legislatura passada eren moltes les expedicions que es feien en els mesos turístics.

 

En resum, és evident que per a l’actual Govern de les Illes Balears el transport públic ha passat a ser una preocupació de tercer nivell i ha decidit passar-hi les estisores. Els més perjudicats seran, com sempre, aquells que no es poden permetre tenir un cotxe o no el volen tenir, així com persones amb mobilitat reduïda com ara les persones majors. El retrocés és bestial respecte del camí endegat la legislatura passada per aconseguir un model de mobilitat més respectuós amb el l’entorn. I en el marc d’aquestes retallades, la zona de Llevant torna ser l’objectiu preferit del Govern Bauzà.