Moció del PP presentada el mes d'agost per garantir la devolució dels doblers indegudament cobrats.

 


 
El 29 d’octubre de 2007 es celebrar un Ple extraordinari per la modificació d’un grapat d’ordenances fiscals a on el Partit Popular va avisar, com recull l’acta del esmentat ple, del que podria succeir. A continuació hi ha extractes de la esmentada acta d’aquest Ple.

 V.- MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL NÚM. 7 REGULADORA DE LA TAXA PER A LLICÈNCIES DE TAXIS I ALTRES VEHICLES DE LLOGUER.

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer diu que, a pesar del que s’informa sobre la pujada de les taxes aplicant l’IPC, en uns conceptes es puja aplicant l’IPC i en uns altres no, per això votarà en contra.

 VI.- MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL NÚM. 9 REGULADORA DE LA TAXA PER A PRESTACIÓ DEL SERVEI DE CLAVEGUERAM.

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer diu que s’han pujat alguns epígrafs de forma discriminatòria.

 VII.- MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL NÚM. 10 REGULADORA DE LA TAXA PER LLICÈNCIA D’OBERTURA D’ESTABLIMENTS I/O FUNCIONAMENT D’ACTIVITATS.

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer diu que s’ha pujat un 10%, el que és molt superior a l’IPC. S’hauria de deixar sobre la taula.

 XII.- MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL NÚM. 15 DE LA TAXA PER OCUPACIÓ DE TERRENYS D’ÚS PÚBLIC AMB MERCADERIES, MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ, ENDERROCS, TANQUES, PUNTALS, BASTIDES I ALTRES INSTAL·LACIONS ANÀLOGUES.

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer diu que tampoc en aquesta ordenança s’aplica l’IPC com es va dir, sinó un 47%.

XVI.- MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL NÚM. 19 REGULADORA DE LA TAXA PER ENTRADA DE VEHICLES A TRAVÉS DE LES VORAVIES I RESERVA DE LA VIA PÚBLICA PER A APARCAMENT EXCLUSIU.

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer diu que tampoc en aquesta ordenança s’aplica l’IPC, s’ha pujat més de l’IPC en alguns epígrafs.


IX.- MODIFICACIÓ DE L’ORDENANÇA FISCAL NÚM. 12 REGULADORA DE LA TAXA
PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE RECOLLIDA I ELIMINACIÓ DE FEMS.

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer demana que es deixi sobre la taula, perquè està malament: l’estudi econòmic és erroni o interessat. Hi ha interès a pujar aquesta taxa i existeixen errors discriminatoris. Va en contra dels comerços i de la resta d’establiments del municipi. Crearà perjudicis als negocis. Per això presentarà al·legacions contra aquesta taxa, perquè no s’apliqui.

Davant la situació descrita al acta i la situació de total desinterès d’escoltar-nos i de no afectar la butxaca dels ciutadans enfront del inici de la crisi econòmica que ja començava a afectar arreu de tot el estat i en particular al nostra municipi, ens varem veure en la obligació de  presentar al·legacions a la aprovació d’aquestes ordenances fiscals.

Per aquest motiu el 17 de desembre de 2007 presentarem las al·legacions i aquestes foren rebutjades al Ple extraordinari que es celebrà el 21 de desembre del 2007, i aquestes foren rebutjades amb l’informe del Interventor municipal, que en tot moment fou recolçat per el Equip de Govern. Nomes vull afegir una par de la meva intervenció d’aquest darrer Ple Extraordinari:

Obert el debat, el Sr. Joan Ferrer Flaquer diu que ja va avisar

que presentaria al·legacions. Se senten enganyats perquè es va afirmar que solament s’augmentaria l’IPC. Si s’augmenta més de l’IPC hauria de fer-se un estudi econòmic, que justifiqués l’augment. Però no hi ha cap estudi i s’ha augmentat més de l'IPC. No hi ha estudi de costos. Per això s'hauria de deixar aquesta taxa en suspens. Si no s’admeten les al·legacions interposaran recurs contenciós administratiu i demanaran la responsabilitat patrimonial dels regidors que votin a favor de l’ordenança.

Com ja vaig avisar el PP va interposar un recurs contenciós administratiu per defendre els interessos dels ciutadans del municipi de Capdepera, que es el que realment interessa als membres del partit Popular de Capdepera.

Desprès d’un parell d’anys tenim la sentencia del Tribunal Superior de les Illes Balears. Be dues sentencies, la primera la Sentencia nº 350, de 29 d’abril de 2010 que anul·la la totalitat de la taxa dels fems. Curiosament des de l’equip de govern en tot moment la amagada i ha negat que aquesta taxa fou anul·lada.

La segona la Sentencia nº 427 de 31 de maig de 2011 ha on s’anul·len un grapat de taxes o d’epígrafs de las taxes.

  • · Ordenança fiscal nº 7 reguladora de la taxa per a llicències de taxis i altres vehicles de lloguer, epígraf 2on relatiu a la taxa de transmissió de llicències: és declarat nul.

  • · Ordenança fiscal nº 9 reguladora de la taxa per a la prestació del servei de clavegueram: epígraf 2on – a), relatiu a hotels; epígraf 3er, relatiu a establiments d’alimentació; i epígraf 6è – b), relatiu a altres establiments: són declarats nuls.

  • · Ordenança fiscal nº 10 reguladora de la taxa per llicència d’obertura d’establiments i/o funcionament d’activitats: és declarada nul·la.

  • · Ordenança fiscal nº 15 reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb mercaderies, materials de construcció, enderrocs, tanques, puntals, bastides i altres instal·lacions anàlogues: és declarada nul·la.

  • · Ordenança fiscal nº 16 reguladora de la taxa per situar parades, barraques,casetes de venda, espectacles o atraccions i circs en terreny d’ús públic i indústries del carrer i rodatge cinematogràfic: és declarada nul·la.

  • · Ordenança fiscal nº 19 reguladora de la taxa per entrada de vehicles a través de les voravies i reserva de la via pública per a aparcament exclusiu (guals): és declarada nul·la.

  • · Ordenança fiscal nº 21 reguladora de la taxa pels serveis de retirada de vehicles de la via pública i la seva custòdia: és declarada nul·la.

Doncs així ha acabat aquell Ple a on s’aprovaren unes taxes per imperatiu legal o per que els va donar la gana  perjudicar els interessos del contribuents del municipi.

La veritat es que no hem recordava de que demanaríem que els doblers es tornin els regidors que votaren a favor de l’aprovació de las taxes  en base a la seva responsabilitat patrimonial, seria lo mes just ja que d’aquesta manera no afectaríem els pressupostos del any 2011, però creim que encara demoraria molt mes la devolució del doblers que s’han cobrat d’una manera indeguda.

Per tot l’esmentat el Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Capdepera, mitjançant el seu portaveu Joan Ferrer Flaquer, i d’acord amb el que es preveu al Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, presenta la següent

Moció
per al seu debat i votació pel proper Ple Ordinari amb els següents punts:

  1. Acatament de les sentencies del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears nº 350, de 29 d’abril de 2010 i nº 427 de 31 de maig de 2011.
  2. Compliment de les dues sentencies abans esmentades.
  3. Habilitar als pressupostos del any 2011 la partida suficient per fer front a la devolució dels doblers.
  4. Notificar a tots i cada una del les persones afectades la quantitat de doblers que se’ls ha de reintegrar mes el interessos que lis pertoquen.
  5. Liquidar aquesta devolució abans del 31 de desembre de 2011.