Es Grup proposa el seu projecte de reciclatge de publicitat electoral als altres partits



   De tots és sabut que els partits polítics, en major o menor mesura, gasten una gran quantitat de dobbers en propaganda electoral, sobretot a la campanya que és els quinze dies abans de les eleccions.
   Entre tota aquesta despesa, hi figuren pancartes, regals, posters, programes impressos, a més de les preceptives paperetes amb els seus corresponents sobres.
    Els regals que fan els diferents grups polítics ja van directament als ciutadans, en les formes més diverses i variades, com per exemple, bolígrafs, llàpis, clauers, ventalls, capells, pintures, etc…

   Per altra banda, tot el paper que s’empra, que no és poc, el ciutadà tria el que fa amb ell, però no pot tenir altra ús que el de llançar-ho al contenidor de paper per el seu posterior reciclatge. Altra qüestió que pensam potser objecte de debat amb l’objectiu d’estalviar per les properes eleccions municipals, és el de la papereta única amb els noms dels partits i candidats, el que suposaria un estalvi considerable amb l´us de paper…
    També és de tots sabut que molts dels dobbers que s’empran per les campanyes electorals surten de les distintes administracions públiques (tants de dobbers per vot obtingut, tant per regidor, conseller, diputat obtingut, etc…), es a dir, dels ciutadans del nostre país. Per tant, seria just pensar que d’alguna manera sel’s hi ha de tornar…
   Per això instam als partits polítics d’àmbit nacional que se presentin a les properes eleccions a la presidència del govern espanyol a reciclar tot el material emprat, en la mesura del que sia possible, i tornar-ho al poble, que és qui realment sufraga tota aquesta despesa.
  Per mostra, nosaltres, partit independent d’àmbit municipal, hem reciclat les pancartes en bosses reutilitzables, que així com les aniguem confeccionant, les anirem repartint entre la població del nostre municipi. Amb aquesta iniciativa, amés de aconseguir reciclar tot aquest material, inservible per properes cites electorals, ajudam al medi ambient, al contribuir a reduir la utilització de bosses de plàstic, entre d’altres.
   Instam al partit que vosté representa, a fer un gest semblant a favor del medi ambient a les properes eleccions del 20 de novembre de 2011.


Atentament
Mateu Melis i Tous

Capdepera a 14 de Setembre de 2011.