Els treballadors i membres de la Plataforma per la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca es concentren davant el Consell contra el tancament i assisteixen al ple de la instit
ució i denuncien el menyspreu de José Manuel Carrillo.

La Plataforma per la Continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca manifesta la seva oposició a l’aprovació de l’ERO per part de la institució.

"Els treballadors de RTVM denunciem el menyspreu de José Manuel Carrillo a la feina dels professionals de [M] i Ona Mallorca.

Considerem que és una contradicció que el director general digui que ningú mira el canal insular mentre l'ERO assenyala que té al voltant de 80.000 espectadors/oients al dia.

Els treballadors de la Ràdio i Televisió de Mallorca considerem profundament desafortunades les declaracions  del director general, José Manuel Carrillo, davant la Junta General de la societat pública.

Trobem inadmissible que un alt càrrec del Consell digui que “aquesta televisió no la mirava ni els que sortien als documentals”. És un menyspreu a la nostra dignitat. A més, és una contradicció amb les dades referenciades a l'ERO, conforme a les quals l'audiència de TV Mallorca i Ona Mallorca està al voltant dels 80 mil espectadors i oients al dia.

Tanmateix denunciem que l’ERO que ens han presentat és un “expedient Vasile”, que vol fer pagar als treballadors la tesi de baixa rendibilitat que ara ens donen. I ens demanem què ha fet el nou gestor de la Ràdio i Televisió de Mallorca per millorar aquesta suposada baixa audiència? Es demostra, una vegada més, que el tancament de la Ràdio i Televisió de Mallorca és una decisió política, per tant subjectiva, i que el nostre acomiadament no es pot sustentar en les causes objectives que estableix la llei per extingir llocs de feina de manera col·lectiva. Volem un acord sobre la continuïtat de la Ràdio i Televisió de Mallorca i el manteniment dels llocs de feina.

Volem recordar que, més de la meitat dels ajuntaments de Mallorca – inclosos alguns governats pel PP-, han donat suport a la continuïtat de la Ràdio i Televisió de Mallorca i que s’han recollit més de tretze mil signatures particulars de suport a l’ens públic.

També han expressat el seu suport a la continuïtat de la Ràdio i Televisió entitats culturals i esportives, entre d'altres".



Dimecres, 28 de setembre, a les 12.00 hores, una cinquantena de persones, entre treballadors i membres de la Plataforma per la Continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca s’han concentrat davant la seu del Consell de Mallorca per dir no al tancament de l’ens públic. 

Avui també s’ha fet una reunió en el decurs de la qual s’ha aprovat l’ERO que es començarà a negociar amb els treballadors. Posteriorment, s’ha fet un ple especial, a petició de l’oposició, per tractar, entra altres qüestions, sobre la continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca, al qual han assistit igualment representants de la Plataforma. Inicialment estava previst que parlàs una membre en representació de la Plataforma, però la presidenta del Consell no l’ha deixada intervenir adduint una excusa tècnica. Sí que ho han fet, en canvi, un representant de l’Associació de Productores i un de la Unió d’Associacions de Mallorca, tots dos en contra del tancament. També s’hi han manifestat en contra els grups de l’oposició, que han apel·lat a diferents arguments per mantenir Televisió de Mallorca (defensa dels llocs de feina, funció social, paper dinamitzador de l’economia, pluralitat informativa, promoció de la llengua i la cultura pròpia). El PP, però, n’ha fet cas omís i continuarà el procés de tancament.

La Plataforma per la Continuïtat de Ràdio Televisió de Mallorca manifesta la seva oposició a l’ERO aprovat avui i anuncia que continuarà les seves mobilitzacions contra el tancament. L’entitat també expressa el seu suport als treballadors de l’ens públic i afirma que continuarà fent costat a totes les seves reivindicacions per mantenir un mitjà de comunicació de qualitat, objectiu, cultural i en la nostra llengua.