Intervencions d'Es Grup als dos darrers plenaris de l'Ajuntament de Capdepera.

 
Trobam a faltar un regidor exclusiu d’urbanisme i un de personal que no existeix





   Des d’Es Grup volem expressar la nostra opinió referent als sous i dedicacions dels regidors així com la periodicitat de les sessions plenaries:
Per ordre cronològic, vam eabstenir-nos a les votacions de la periodicitat dels plenaris (cada dos mesos), perquè nosaltres pensam que ha de ser l’equip de govern el que s’organitzi la feina com cregui millor per als interessos de la ciutadania. Per això, els volem donar un marge de confiança per tal de veure si realment treuen més feina que celebrant mensualment plenaris ordinaris, alguns dels quals, i tenim mostres moltes la passada legislatura, eren buits de contingut. El temps ens dirà si allargar el període de sessions ha servit per veure més feina realitzada o si pel contrari ha estat per dificultar la labor de l’oposició.

   Quant al plenari dels sous i dedicacions dels regidors de l’equip de govern volem manifestar:
   Som perfectament conscients de la situación económica que travessa l’ajuntament. No és nou, ja ho vam anunciar l’any 2008 al tàndem PSOE-UCAP, que amb aquells presupostos “menjaríem” crisi económica per molts d’anys, com així ha estat. Ara bé. També pensam que els que es presenten a la política i deixen de banda moltes altres obligacions i temps lliure, han  de cobrar un sou digne, d’acord amb el càrrec que s’ocupa. Nosaltres férem una proposta alternativa a la presentada per l’equip de govern. Una proposta que no dista molt de la finalment aprovada, però que hagués pogut marcar un referent a tenir en compte les properes legislatures i no haver de discutir els sous dels regidors. Per això, vam votar-hi a favor.
   Altra cosa és la contraprestació d’aquest sou. Vam esmentar que no ens agrada el repartiment d’àrees de govern. Algunes estan bé, altres són molt lleugeres i altres no existeixen. Per a nosaltres, un dels departaments forts i que trobam a faltar, és un regidor (i són nou) dedicat exclusivament a urbanisme. Si volem dinamitzar la nostra economia, i aquí l’ajuntament hi té molt que dir, aquest departament té molta de feina per endevant, i no creiem que compartit amb el càrrec de batle se'n surti (ja tenim experiència). S’han d’agilitzar els permisos d’obres, tant majors com menors; s’han de dotar de serveis les urbanitzacions que encara no en tenen, cosa que suposarà un gran impuls a l'economía local; s’ha d’acabar el catàleg de patrimoni, per a preservar el realment nostre i les nostres senyes d’identitat patrimonial; s’han de redactar les Normes Subsidiàries, i quin millor moment amb un govern fort? Tota aquesta feina no creiem que es pugui dur a terme compartint-la amb la batlia. El temps ens ho dirà…
   Per altra banda, tampoc hi ha un regidor delegat de personal. Volem recordar que el conveni del personal de l’Ajuntament va caducar el desembre de 2007, sense que se n'hagi signat cap altre. Pensam que hi ha d'haver un regidor delegat per a aquest afer, que sens dubte ajudarà que tot el personal estigui més motivat i més engrescat en la feina que es desenvolupa.
   Evidentment, no massa enfora veurem si totes les àrees de gestió de l’Ajuntament (i no només les de cara a la galeria, com deixa entreveure el repartiment) tiren endavant. Com no potser d’altra manera, nosaltres farem la nostra feina d'oposició.


Mateu Melis i Tous
Portaveu d’Es Grup