El cantautor Roger Mas i Perversions  protagonistes del Concert de San Salvador 2011, organitzat per l'OCB d'Artà 








Diumenge dia 31 de juliol a les 22 hores. 
Sant Salvador 



  El diumenge, 31 de juliol, a les 22.00 hores, el santuari de Sant Salvador, a Artà, acollirà el tradicional concert de Sant Salvador. Organitzat per l’OCB d’Artà, s’ha convertit durant els darrers anys en un dels punts de trobada de l’estiu musical mallorquí. L’any 2009 els grups participants varen ser els barcelonins Manel, que varen fer la seva presentació a Mallorca, i dels mallorquins Cranc Pelut. El 2010 va ser el torn d’Els Amics de les Arts, en un dels seus primers concerts a Mallorca, i dels artanencs Now or Never. Enguany és el torn del cantautor solsonenc Roger Mas, que presentarà els temes del disc A la casa d’enlloc, i dels artanencs Perversions. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada a 12 euros al Teatre d’Artà, a Baba Discos Inca i Manacor i al local de l’OCB a Palma. El preu a taquilla és de 15 euros.
 
   Roger Mas i Solé (Solsona, 1975) és un cantautor. Inicia estudis de música i instrument als 5 anys de la mà del seu avi, Joan Solé i Costa. Comença la seva activitat artística als 12 anys com a clarinetista i saxofonista. A partir de 1994 investiga les diverses expressions musicals del món sota el mestratge de Luis Paniagua. L’any 1996, el Premi Èxit de Catalunya Ràdio representa el tret de sortida de la seva carrera com a cantautor. D’aleshores ençà, set discos, diversos premis i l’ampli reconeixement de la crítica el converteixen en una figura destacada de la cançó. La seva música està inspirada en tres pilars: les músiques modernes, la d’arrel i els sons ancestrals del món. En les seves lletres mescla la llengua del carrer, la literària i els parlars que es van perdent. Se l’ha considerat “la veu més bonica que ha donat mai la cançó catalana” (Mingus B. Formentor, La Vanguardia) i en els últims temps ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia o Brasil. Ha editat Les Flors del Somni (1997), Casafont (1999), Roger Mas & Les Flors en el camí de les serps i els llangardaixos blaus cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (2001), dp  (2003), Mística domèstica (2005), Les cançons tel·lúriques (2008) i A la casa d'enlloc (2010). El seu grup està format per Roger Mas (veu i guitarra), Ramon Sendra (tècnic de FOH i RM), Xavier Guitó (piano), Ivan C. Dach (guitarra), Arcadi Marcet (contrabaix), Dani Ruíz Jones (baix elèctric), Josep Pinyu Martí (bateria i percussions), Aleix Puig (violí) i el Quartet de Corda Brossa, Pep Moliner (fiscorn, tuba), Miquel Àngel López (fiscorn).
 
    A la casa d’enlloc (2010) arriba després de l’aclamat per crítica i públic Les cançons tel·lúriques, i això és un tot un repte per un artista que ja tenia el llistó ben alt. A la casa d’enlloc Roger Mas deixa de banda el misticisme que l’ha precedit per trobar nous paisatges musicals i lírics. És un nou disc, diu ell mateix, pensat per al directe. Una afirmació engrescadora perquè Mas ja va obtenir el guardó al millor directe als Premis Enderrock’09. A la casa d’enlloc és un treball complet i madur que cal escoltar de principi a fi.
 
   Perversions és un grup format majoritàriament per artanencs que oferirà el millor del seu repertori. Es tracta, com el seu nom indica, de versions de clàssics del rock, el soul i el blues, entre d’altres peces. Està integrat per cinc instrumentistes (baix, guitarra, bateria, percussió i veu).