Arran del frustrat pacte PSOE-UCAP,
aquesta darrera formació ofereix la seva versió dels fets




Després de la confusió creada arrel de la constitució del nou Ajuntament de Capdepera, en la qual va ser nomenat batle el Sr. Ferrer del PP en minoria, UCAP vol aclarir una sèrie de punts de cara a l’opinió pública.

UCAP, Unió per Capdepera el passat divendres 10 de Juny, va arribar a un acord amb el PSOE per a la governabilitat del municipi. Ambdues formacions varen presentar el document a les seves Assemblees i aquestes el varen ratificar. El motiu pel qual el pacte no ha fructificat no és un altre que la decisió unilateral del Sr. Bartomeu Alzina Sureda. El seu canvi d’opinió a darrera hora donà com a resultat final que el candidat del PSOE fes batle al cap de llista del PP, El Sr. Ferrer.

En aquesta esperpèntica situació UCAP és una víctima, i el poble de Capdepera és el principal damnificat. Ens sentim enganyats i defraudats perquè, com el mateix Sr. Alzina digué al ple d’investidura, “Abans que polítics som persones...”. L’explicació que el Sr. Bartomeu Alzina ens ha donat per prendre aquesta decisió és que ell té un judici pendent i no pot assumir els dos primers anys de batlia. Des d’UCAP creiem que l‘ordre dels anys de batlia no és un motiu suficient per trencar un pacte entre el PSOE i UCAP a darrera hora, sense marge de maniobra, pacte que ja estava signat pel puny i lletra del mateix Sr. Alzina.. Podríem redactar una llista de possibles solucions abans que la determinació que s’ha pres. Per tant, ens agradaria que el Sr. Bartomeu Alzina explicàs les pressions que ha rebut, com ell mateix ha dit, per fer el que ha fet i, sobretot, per part de qui.

Ara toca assumir la nova situació i reflexionar. Cadascú haurà d’assumir la seves responsabilitats i prendre les mesures pertinents. Des d’UCAP no renunciarem a la nostra responsabilitat de donar equilibri al govern municipal, i iniciarem un nou procés de converses amb totes les forces polítiques per tal de donar estabilitat al govern municipal.

Per accedir als documents de pacte i al diari de les negociacions entrau a la nostra plana www.ucap.es

 

UCAP, Unió per Capdepera