L’Ajuntament de Capdepera ha creat un pla estratègic de dinamització del turisme que inclou, entre altres accions, la creació de nous productes turístics i revalorar el patrimoni i la cultura del municipi. Dins aquest pla estratègic s’han organitzat els primers itineraris culturals al poble de Capdepera.




 

El primer itinerari Capdepera: tresor històric i patrimonial s’inicià el 7 de desembre de 2009 i consta d’una visita a la Torre de defensa de Canyamel, del s.XIII, que per antiguitat i estat de conservació és la més important de Mallorca. A més, la guia de visita a la Torre consta de: una col·lecció etnogràfica de la família Morell,ceràmica popular, armament, objectes domèstics, artesania, telers d’estores del s.XIX i un curtmetratge de la història i evolució arquitectònica del monument. 

Image

L’itinerari continua amb una visita al Castell de Capdepera, fortificació defensiva fundada a l’any 1300; visita al museu de llata i demostració de l’art de la llata i de falconeria. El proper serà el 19 de desembre de 2009. 

Image

El 9 de gener de 2010 s’iniciarà l’itinerari Capdepera: tresor natural amb la visita de les coves i l’albufereta de Canyamel, així com la costa de Canyamel i l’observatori de natura. Tots els trajectes es fan en bus. 

També  es durà a terme dinamització infantil al Castell: tallers de dracs fantàstics, història de corsaris, tallers medievals… per promocionar el turisme familiar. 

El pla estratègic de dinamització del turisme es va iniciar amb la contractació d’un comercial i un informador per millorar la qualitat informativa del Castell de Capdepera i dinamitzar-lo. 

De cara a l’any que ve es crearan nous itineraris, tenint en compte la cronologia, la història i el seu significat i es duran a terme actuacions als elements patrimonials del municipi que ho necessitin per posar-los al dia, així com els talaiots o les finques rurals, entre altres.  

Image

Per dur a terme aquests projectes es comptarà amb personal subvencionat per la Conselleria de Treball i Formació de la convocatòria de corporacions locals de l’any 2009. 

Des de l’Oficina Municipal de Cala Rajada es facilitarà la informació, promoció i organització dels itineraris.