Image

Del 10 de setembre al 4 d'actubre

Tots recordma l'exposició sobre la vida als Castells que tengué lloc fa tres anys al Teatre. Ara, després d'aquella exitosa experiència podem tornar a gaudir d'una d'aquestes macro-exposicions de "la Caixa" que molt poques vegades surten de l'àmbit de les grans capitals.

L'inauguració serà dijous dia 10 a les 20 h.

La temàtica medioambiental és exposada i recreada des de tots els puntsde vista. Es volen mostrar les funcions ecològiques, com ara la regulació de l'oxigen en l'atmosfera o el cicle de l'aigua, que són bàsiques per a l'equilibri natural del planeta. Alhora, els boscos són una font de recursos econòmics molt diversos i contribueixen al desenvolupament de les poblacions de tot el món. Per aquest motiu, la conservació dels boscos representa un repte d'una importància cabdal.

L'exposició parteix de la idea que és possible explotar un bosc sense alterar-ne la conservació, és a dir, d'una manera sostenible.
Per fer-ho, és fonamental tenir un bon coneixement d'aquest ecosistema i dels seus components.
 
Els elements museogràfics d'aquesta exposició seran els següents:
 
L'exposició es dividirà en 4 àmbits conceptuals:

- Com funciona el bosc,
- L'arbre,
- Els boscos de Balears i
- El bosc i l'ésser humà.


I allà hi podreu trobar:

Objectes reals: mostres de fusta, eines utilitzades en la indústria forestal, mostres de fulles, troncs, llavors i fruits, objectes de fusta elaborats per l'ésser humà, etc.

Escultures d'arbres.

Mòduls interactius sobre el concepte de sostenibilitat i sobre la regressió dels boscos, l'evapotranspiració, etc.

Audiovisuals i animacions sobre el coneixement dels boscos.

Mapes i fotografies per satèl·lit.

Image
 
Es mostren 10 espècies de les més representatives de Balears. Es presentaran en una singular “Xiloteca”, amb les seves fulles i els seus fruits i tronc, juntament amb objectes elaborats per l'home amb la seva
fusta

Un aspecte interessant dels arbres és la seva singularitat, tant si és per unes dimensions grans com per l'edat, el valor social o cultural, o pel seu significat històric. Es presentaran dues maquetes de les dues espècies d'arbres més característiques de Balears.