L’activitat tendrà com a tema central la Llengua i la Cultura Popular

Porreres, 30 de maig 2009

   

   Avui, dijous 28 de maig a les 16.00 hores s’ha fet la presentació de la XXV Trobada d’Escoles Mallorquines, que es farà a Porreres el proper dissabte dia 30 de Maig. Hi han pres part els seus portaveus, Isabel Martínez, Pep Bernat Sànchez i Esperança Serra.

   La Trobada d’Escoles Mallorquines agrupa anualment els centres d’ensenyament de Mallorca que tenen un model educatiu en català i arrelat al medi. El Moviment d’Escoles Mallorquines nasqué l’any 1984 com a resposta a les inquietuds de moltes de mestres i mestres d’aleshores que estimaven la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears i que tenien un objectiu comú: l’ensenyament en català a totes les escoles de les Illes. El seu primer lema fou "l’ensenyament en català per tot arreu".
Aquest any s’ha escollit la cultura popular de Mallorca com a eix de la trobada, i totes les activitats de la Trobada giraran entorn d’aquesta temàtica.
   Enguany més de 60 escoles d’arreu de tota l’illa han participat, amb una activitat sobre alguna temàtica de Cultura Popular del seu poble o del seu entorn més proper. Amb totes aquestes activitats els mateix dia 30 es configurarà una exposició.

El programa de la trobada serà:
    10h: Obertura de portes.
    10,30h: Passacarrers amb gegants, xeremiers, dimonis, batucada...
   11h: Tallers: teatre de rondalles, jocs populars, instruments tradicionals, jocs populars, contacontes...
   12h Correfoc Infantil amb la Colla de Dimonis Infantils d’Alaró
   12,20h: Cucorba.
   13,30h: Acte central i lectura del Manifest.
   14,30h: Dinar
   16h: Concert de Macedònia


   Per a qualsevol informació podeu contactat amb Josep Bernat Sànchez: 666 456 852 o consultar http://escolesmallorquines.wordpress.com/

Image