MÉS per Capdepera ha registrat una moció condemnant l’actitud de Gabriel Le Senne, demanant la seva dimissió i instant a no ser convidat a cap acte oficial a Capdepera.


 

Aquest passat 18 de juny, durant el debat parlamentari de presa en consideració de la derogació de la Llei de memòria democràtica a les Illes Balears, promoguda pel grup parlamentari de VOX, Gabriel Le Senne ,el president de la institució, va esqueixar un cartell amb fotografies de víctimes de la dictadura franquista, en concret fotografies d’Aurora Picornell i de les Roges del Molinar, tres d’elles, Catalina Flaquer i les seves filles Maria i Antònia Pascual, gabellines i enterrades en el nostre cementiri.

L’actuació violenta de Gabriel Le Senne, impròpia i inèdita a la nostra institució parlamentària, no pot quedar sense una resposta ferma de la democràcia. De forma conseqüent totes les institucions democràtiques, els agents polítics i la societat civil haurien de dur a terme una reacció contundent contra aquest acte mai vist, violent i inadequat.

Aquesta acció, més pròpia del temps de la dictadura i humiliant per a la dignitat de les víctimes del feixisme i els seus familiars, i més en concret per a la dignitat de les Roges del Molinar, nascudes en el nostre poble, no pot quedar sense una resposta ferma del Consistori gabellí, màxima representació democràtica del nostre municipi.

Per això hem presentat una moció mostrant el suport a les diputades socialistes que varen rebre l’atac de Gabriel Le Senne, reclamant la seva dimissió o cessament i finalment instant que el nostre Ajuntament no convidi a aquest senyor a cap acte oficial al qual sigui susceptible de ser convidat en virtut del seu càrrec com a President del Parlament.

MÉS per Capdepera