CENTRE MELIS CURSACH, CAPDEPERA
Divendres 13  de novembre de 2020
Fent-Art. Diàleg entre artistes: Llorenç Ramis i Biel Miralles
Obert del 13 de novembre al 6 de desembre


Desprès de molts de mesos d’estar tancat a causa de les restriccions decretades per la normativa sanitària, el Centre Melis Cursach de Capdepera reobri les seves portes en la segona edició de Fent-Art.

Es tracta d’una iniciativa que intenta establir un diàleg estètic i formal entre dos artistes, en principi bastant allunyats, en la tangibilització de la seva obra. 

Degut a les restriccions sanitàries i a que l’aforament per aquesta mostra quedarà reduït a dues persones, s’ha decidit optar per un nou format que es retransmeti en streaming. El que passa dins de les sales d’exposició es podrà veure en directe a facebook.com/centremeliscursach i també serà projectat a unes de les façanes laterals del Centre Melis que dona sobre la plaça del poble. 

Els convidats son l’artista digital i plàstic Llorenç Ramis (Sant Llorenç 1966) i l’escultor Biel Miralles (Palma 1992). El primer, emprant iconografia d’origen pop art o publicitària, emet un missatge de critica social molts de cops des de una òptica irònica. El segon formula uns principis estètics que ressonen a land art i barrejats amb el seu domini de les resines sintètiques produeix un univers de formes i colors molt nou i rompedor. 

A les sales del CMC, que durant tres setmanes es tornaran els seus tallers/estudis, ambdós artistes desenvoluparan un mon creatiu en un intent d’establir un diàleg artístic: esculpiran, dibuixaran, faran imatge digital... i tot es podrà contemplar en directe. 

La visita de les sales es podrà fer en grups de dues persones.  

 Aquests són els artistes:


BIEL MIRALLES 
 

2010 - 2014  
Facultat de Belles Arts. Campus Pontevedra UVI (Universitat de Vigo) 2014-2015 ESDEMGA
Màster Universitari en Disseny i Direcció Creativa en Moda Campus Pontevedra UVI (Universitat de Vigo)

2015

Curs de Motlles Clàssics Universitat de Porto (Portugal)

2016 - 2017
Escultura en pedra
Escola de Canteiros de Pontevedra



Gabriel Miralles Flaquer va néixer el 1992 a l'illa de Mallorca. Es va criar envoltat d'un entorn creatiu. Als 5 anys comença el seu interès per l'art, amb la seva tia àvia Francisca Pou Pons, que li ensenya tècniques pictòriques i li inculca la llibertat de la pintura i l'art, sent així un dels seus detonants creatius, acompanyat de les melodies de piano de la seva mare, que li transmet sensibilitat i d'altra banda l'interès cap a l'eina per part del seu pare. Als 10 anys descobreix el surf, en el qual desencadena el seu principal tema d'inspiració i un vincle amb el mar. Realitza batxillerat artístic, que el porta a estudiar Belles Arts a la Universitat de Pontevedra durant els anys 2010 a 2014. Allà es submergeix en els tallers experimentant amb els materials i s'introdueix en el món conceptual. Realitza un postgrau de disseny de moda a ESDEMGA a la mateixa ciutat. Al 2015 realitza un curs de motlles clàssics a Porto. L'any següent descobreix la pedra a l'Escola de Canteiros de Pontevedra dondeaprende l'ofici de la pedra picada i escultura en pedra.

Durant 5 estius exerceix d'instructor en el primer campament de surf de espanya Razsurfcamp. En 2016 coneix al seu mestre Boris Bugarski, que l'ensenya l'ofici de fer taules de surf on barreja la seva passió, la manoescultórica i la combinació de materials, tot això acompanyat d'una reflexión interior sobre l'artesà la màquina i l'art. Actualment té una signatura de taules Boc Boards.

En les seves poques obres registrades podem observar la importància de les mans, la utilització de materials naturals com la pita, la pedra o la fusta entre d'altres, acompanyat de conceptes com el salvatgisme, l'educació, i la relació de l'surf amb el món contemporani.


LLORENÇ RAMIS BRUNET 

 

" La meva formació és quasi íntegrament autodidacta. Vaig ser alumne en el taller d'Antoni Jesús Ballester, a Manacor. Un aprenentatge molt profitós.

He participat en els següents concursos/ exposicions:
-XXIV CERTAMEN DE PINTURA FESTES PATRONALS DE SON CARRIÓ – MAYO 2012
El meu quadre va resultar seleccionat i exposat al maig 2012
-XIII PREMI DE PINTURA ARTS PLÀSTIQUES UNIVERSITAT DE MÚRCIA OCTUBRE 2012
El quadre no va ser seleccionat
-PREMI JOSEP VENTOSA 2012 – AJUNTAMENT D'ANDRATX
La pintura presentada va ser exposada del 25 juny al 7 de juliol 2012
-EXPOSICIÓ COL·LECTIVA GALERIA “CA’N DINSKY” DESEMBRE 2012
-3er CONCURS DE PINTURA I FOTOGRAFIA PATROCINAT PER L'AUTORITAT PORTUÀRIA DE BALEARS.
Quadre exposat del 15 de desembre al 15 de gener (2013) a la galeria SES VOLTES - PALMA
-EXPOSICIÓ “SHITPOP” en GALERIA “CA’N DINSKY” amb Alice Oplatková . 16 maig a 7 juny 2014
-EXPOSICIÓ de pintura “De tot cor” Sa Cotxeria Capdepera 03/10/2014
-EXPOSICIÓ a la Gran Migjornale 2014 (Migjorn Gran - Menorca) - 15 i 16 Agost 2014 http://www.granmigjornale.com
-Exposicions en les INCART de 2015 , 2016 i 2018 (Inca , Mallorca - Festival d'art)
-També el 2017 en Ca Gelabert - Binissalem (col·lectiva Incart)

Nota de premsa
Presentació exposició de pintura de LLORENÇ RAMIS: “De tot cor”
CENTRI MELIS CURSACH, Sa Cotxeria Capdepera 03/10/2014, 20.00h.

(...) Aquest autor de Sant Llorenç amb formació autodidacta ha pintat des de sempre. Però és en els últims anys quan s'ha dedicat de manera constant a la seva pràctica, especialment en aquest any 2014 en què ha mostrat ja en quatre ocasions la seva obra. La del Centre Melis Cursach perquè és la seva quarta exposició.
La sèrie de peces que es presenten demostren que darrere hi ha tota una vida de sentiments i la presència d'un projecte vital intens.
Estilísticament respon a un sentit conceptual de l'artístic, que es mou entre el pop-art i la injúria d'aquest corrent artístic.
Utilitza el seu llenguatge formal per a anar més enllà i establir des d'una estètica aparentment amable, fonamentada en una iconografia de tall publicitari que s'empra per a fer una critica social a vegades bastant extrema.