Nota de premsa. COLEF Illes Balears




Campanya d'entrenament #joemquedoacasa del COLEF Illes Balears.





 

El passat 16 de març el COLEF Illes Balears va realitzar una nova iniciativa, una campanya d'entrenament #joemquedoacasa on s'animava als col·legiats que crear rutines d'entrenament per a difondre en xarxes socials i ajudar la població a mantenir-se més actius durant la quarantena i poder així complir amb les recomanacions a nivell internacions que proposa l'OMS (Organització Mundial de la Salut).

Diferents col·legiats de les Illes Balears, basant-se en la seva experiències i professionalitat han compartint en xarxes socials rutines per a diferents tipus de col·lectius, població general, corredors, col·lectiu de motocròs, rutines senzilles per a compartir amb fills, reptes de 15 dies contra el #coronavirus, etc. Han deixat fluir la imaginació i estan mostrant la seva solidaritat en aquests moments en els quals la nostra professió i labor és de vital importància per a suportar tantes i tantes hores a casa.

Avui, dilluns 18 de març, <El Consejo Superior de Deportes (CSD)> i el Consejo COLEF, òrgan que representa als Col·legis Oficials d'Educadors/as Físic Esportius/as a Espanya llancen conjuntament la campanya <#YoMeMuevoEnCasa> per a recordar a la població la importància de mantenir estils de vida actius durant l'estat d'alarma.

Aquesta iniciativa comença amb un comunicat conjunt entre totes dues institucions, acompanyat de diferents infografies que es publicaran en xarxes socials i que inclou un apartat Web de “Recomanacions COVID-19’ que permetrà visibilitzar el treball dels Col·legis autonòmics i els seus col·legiats/as en benefici de la ciutadania durant aquesta crisi sanitària.

Des del COLEF Illes Balears, juntament amb el Consejo COLEF us animem a seguir aquestes recomanacions: https://www.consejo-colef.es/recomendaciones-covid19

<#QuédateEnCasa>, és la nostra responsabilitat com un acte solidari enfront de l'emergència sanitària que estem vivint a causa del COVID-19. Però, no hi ha excuses, MOU-TE!:

1.- EVITA EL SEDENTARISME (TEMPS ASSEGUT).

  • Evita passar molt de temps assegut. El Ministeri de Sanitat recomana que els nens menors de cinc anys no passin més d'una hora asseguts, així com que la resta de població no superi les dues hores en aquesta posició.

o Posa't una alarma i així no se t'oblidarà.

o Intenta incloure moments en els quals treballis dempeus, no sempre assegut/a.

o Realitza rutines periòdiques per a “trencar” el sedentarisme.

  • Redueix el temps de pantalla. Segons el Ministeri de Sanitat els nens menors de 2 anys no han de passar temps davant de la pantalla, els nens de 2 a 4 anys no han de fer-ho més d'una hora i la resta de població ha de reduir-lo al màxim, no superant les dues hores seguides.

2.- AUGMENTA LA TEVA ACTIVITAT FÍSICA.

Encara que pensem que és complicat, és possible realitzar Activitat Física a casa.

  • Mou-te! No pensis que això a casa és impossible, es pot!
  • Pots realitzar activitat física amb moltes de les coses que tenim a casa, per a això es recomana acudir a publicacions de persones col·legiades, on trobaràs propostes de tots els nivells amb o sense materials, de força, de coordinació... Feix els teus reptes!
  • Aquest pot ser un gran moment per a fer exercici de força!
  • L'entrenament de força es converteix en el company ideal en aquests casos. Es poden fer multitud d'exercicis amb el propi pes corporal i sense necessitat d'haver de sortir de casa (esquats, flexions en la paret, planxes…).
  • Per a les persones majors, l'exercici de força és encara més important, no és moment de deixar de fer-ho, o fins i tot, és el moment de començar a realitzar-lo. És un moment perfecte per a realitzar exercici físic en família.
  • Amb menors pots realitzar jocs i activitats: posa música i balla, diverteix-te jugant en moviment, proposa reptes d'equilibri per temps, etc.
  • Procura que el temps de videojocs sigui actiu, amb jocs que impliquin moviment.
  • Una vegada acabat l'exercici físic, és important reforçar la higiene corporal
  • Recorda que és molt important hidratar-se.

Si tens dubtes sobre com entrenar a casa, contacta amb professionals qualificats/as de l'esport. Assegura't que la persona que les proposa compti amb els requisits de qualificació per a això.

El COLEF Illes Balear es posa a la disposició de la població general, i especialment la balear.

Us desitgem molt ànim, força i moviment, junts podem!

<#QuédateEnCasa>, <#YoMeMuevoEnCasa> i <#YoEntrenoEnCasa>.