L'empresa de Supermercats aconsegueix el seu any històric i factura 24.305 milions d'euros amb un creixement de les vendes del 6%.
Juan Roig i membres del Comitè de Direcció en la secció “Listo para Comer” després de la Roda de Premsa anual 2018.


Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha elevat les seves vendes un 6% en 2018, fins a aconseguir els 24.305 milions d'euros i registrar un benefici net de 593 milions d'euros, un 84% més en comparació amb el 2017. Aquest increment és gràcies a l'esforç inversor de 1.504 milions d'euros per a enfortir l'objectiu, marcat fa dos anys, de transformar la companyia.
La cadena de supermercats tanca 2018 amb 1.636 botigues, després d'obrir 29 nous supermercats i tancar 20 que no s'ajustaven als estàndards d'amplitud i comoditat de la companyia. Entre elles destaquen les obertures a Ceuta, La Palma i Melilla, que ha permès completar la seva presència en tot el territori. A més, en el seu procés de canvi ha continuat millorant la seva xarxa de supermercats i ha finalitzat l'any amb 400 supermercats del Nou Model de Botiga Eficient, després de reformar 215 botigues.
També, ha creat 1.800 nous llocs de treball, la qual cosa ha permès tancar l'any amb una plantilla de més de 85.800 persones; 300 dels quals se situen a Portugal, on la cadena està a punt de començar a operar. Mercadona té previst obrir les seves primeres botigues en els districtes de Braga, Porto i Aveiro, i amb l'objectiu d'aconseguir el procés d'internacionalització ha invertit una xifra pròxima als 60 milions d'euros.


Plans de futur
La companyia té previst escometre una inversió històrica de més de 2.300 milions d'euros durant el 2019 amb l'objectiu de fer tot el necessari per a transformar Mercadona. Aquest esforç es destinarà a l'obertura de 49 nous supermercats, 10 d'ells a Portugal; a la reforma de 309 supermercats amb el Nou Model de Botiga Eficient, a continuar desenvolupant el Projecte de “Frescos Global” i a la implantació de la nova secció de “Listo para Comer”.
Un altre dels objectius claus per al present exercici de Mercadona és l'optimització de la xarxa logística, que s'abordarà per mitjà de l'automatització. A més, la companyia continuarà destinant recursos importants a la transformació digital i a les obertures de dos magatzems online, denominats "Colmena", des d'on se centralitza la preparació i distribució de les comandes online.

 

Juan Roig en la secció “Listo para Comer” després de la Roda de Premsa anual 2018.