Necessita’m ajuda!!!!



  

Si volem que la nostra Associació continuï amb la seva activitat necessita’m  la implicació de més persones per tirar endavant. Som poques voluntàries per atendre tots els casos que ens arriben.

La manca d’espai físic dins el refugi ens obliga a omplir també les nostres llars d’animals, la manca de temps ens obliga, malauradament, a no poder ajudar a tots i a descartar alguns casos. 

Les tasques dins el refugi (netejar, medicar, alimentar) ja precisen d’unes quatre o cinc hores diàries si ho fa una sola persona i alguns dies fem càbales per cobrir la jornada.

Però no acaba aquí, a més a més del refugi, ens tocar desplaçar-nos al veterinari i no hi ha setmana que no tinguem que anar un parell de vegades, ens tocar passar hores i hores posant trampes als carrers i esperar que algun moix hi entri per dur-lo al veterinari a castrar, ens tocar preparar animals que viatgen i dur-los a l’aeroport, fotografiar animals i anar publicant a les xarxes socials, atendre missatges i telefonades, tenir controlades i alimentar regularment  les nostres colònies de moixos escampades per tot el municipi.

I si tot això no basta no tenim mes remei que treure temps de on no hi ha per organitzar activitats, com ara mercadets o jornades de portes obertes, perquè la caixa dels diners sempre va eixuta i l’hem d’anar omplint.

Sabem que alguna vegada heu pensat que ens neguem a  ajudar perquè sí, perquè ens dona la gana. Però es del tot inviable recollir tots els casos que ens arriben. Optem per donar refugi als més desfavorits: nadons lactants, moixes embarassades, animals ferits i gats mansos que han acabat al carrer.

Tots aquells que acudiu a nosaltres amb un gat casolà que sempre ha viscut amb vosaltres però ja no el voleu us suggerim que busqueu altres alternatives. Als que ens conteu que hi ha un moix  que ve cada dia al vostre jardí, que vos fa pena  i li donau menjar, només teniu que demanar-nos una trampa, agafar-lo i dur-lo a castrar, potser pot seguir vivint a prop del vostre jardí una vegada sanat i no vos donarà problemes. Si heu trobat un moixet petit que ja pot menjar tot sol el podríeu acollir a ca vostra per un temps, vos deixaríem llitets, plats, safates per la terra i vos podem assessorar durant tot el procés fins que pugui entrar al refugi o li trobem família definitiva.

Alguna vegada diem que no perquè no podem deixar el nostre treball i sortir corrents per auxilia un animal, i així tot ho fem. Deixa’m la nostra ocupació, la nostra família, el nostre parell d’hores de descans per atendre una trucada d’auxili a qualsevol hora del dia o la nit.

Cada animal ens suposa unes despeses per sobre els cent euros en analítiques, vacunes i castració. Això si esta sa, perquè si ens arriba malalt o ferit i precisa hospitalització i cirurgia la factura es dispara de manera alarmant.

De veres que ens fa mal haver de dir que no a alguns casos però estem saturades i esgotades. Sols ens reconforta veure les fotografies que les famílies adoptives ens fan arribar i les veiem a ells, feliços i sans. Animals per els que hem patit molt pensant que no sobreviurien o que ens han alegrat els matins de neteja amb el seu roncar d’agraïment.

Saber que fem el correcte, que anem a poc a poc castrant animals dels carrers per tal d’evitar la cria descontrolada, que complim  una tasca social (poques vegades entesa i valorada) ens impulsa a seguir endavant malgrat totes hem estat a punt de llançar la tovallola en més d’una ocasió. 

Sabeu que el nostre refugi està en unes condicions precàries i gracies a alguns amics ho anem mantenint operatiu. Els hem d’agrair molt que de tant en tant venen a donar una mà per adobar desperfectes, arreglar portes i gàbies, arranjaments d’electricitat i qualque altre de paleta.

També hem d’agrair als nostres teamers, a les persones i empreses que ens fan arribar donatius perquè sempre tinguem un sac de pinso per repartir entre els nostres animals. I gracies també als nostres veterinaris per la paciència que tenen a ‘hora de cobrar les factures perquè no sempre podem pagar quan volem. 

Son moltes tasques per unes poques dones, les nostres hores de descans, els nostres dies lliures es converteixen en dies ficades dins el refugi o transportant moixos d’una banda a l’altre. 

Tot seria més fàcil si més gent ens donés un cop de  ma fent de casa d’acollida, ajudant a pescar moixos del carrer i dur-los a esterilitzar, venint un parell d’hores a la setmana a netejar, dedicant algun mati a portar moixos al veterinari o alguna tarda a passejar cans, col·laborant amb els nostres mercadets i activitats per recaptar diners. Molta feina que repartida entre molta gent es converteix en una cosa molt suportable, fins i tot divertit. 

Que us podem oferir a canvi?

Nosaltres res, en tot cas ens comprometem compartir la nostra il·lusió, la nostra força i la nostra alegria amb vosaltres.

Qui si us oferiran molt a canvi de la vostra ajuda són ells, els habitants del refugi (o els vostres acollits). Ells us ompliran de petons, roncs, amor i una pau increïble. Us regalaran rialles amb les seves entremaliadures i unes mirades plenes de dolçor i agraïment.

I us assegurem que quan veieu en les publicacions les fotografies d'aquells animals que tant vau ajudar i que estan feliços amb les seves famílies definitives, se us caurà la llagrimeta i notareu com us ompliu de satisfacció, tanta que no us cabrà al pit

Animeu-vos a venir.

Voluntàries de l’Associació Protectora d’animals de Capdepera.