“Més creu que és necessari estudiar la creació de la marca “Capdepera” per donar una empenta als productes locals”
           

  Més per Capdepera proposarà a l'Ajuntament que estudii la creació de la marca “Capdepera”, com ja fan altres municipis, amb l'objectiu de facilitar la comercialització de productes artesanals i agroalimentaris fets aquí. 

 Municipis com Artà ja compten amb aquest segell propi, regulat mitjançant un Reglament, que consisteix en oferir un distintiu diferenciador a aquells productes elaborats íntegrament en el municipi, i fixant les condicions i requisits per poder-hi accedir. De fet Artà compta amb un espai propi a l'estació on s'hi exposen i venen aquests productes.

 En el cas de Capdepera, i atesa l'experiència d'altres llocs, pensam que la iniciativa hauria d'anar dirigida exclusivament a productes artesanals, com ara la llata, i als agroalimentaris, en què el procés d'elaboració tingui lloc íntegrament en el nostre municipi. Entenem que aquest aspecte és de vital importància, no només per donar un valor afegit a allò que es fa aquí sinó també per evitar que hi puguin tenir cabuda productes elaborats de forma mecànica i estandaritzada provinents d'altres llocs.

 Tot i que en altres municipis s'ha optat per crear un espai físic d'exposició des de Més per Capdepera entenem que no és imprescindible. De fet la millor opció seria la de que cada botiga pogués comptar amb un racó dedicat als productes “Capdepera”, que prèviament haurien cumplit els criteris d'acceptació.

 En moments en què per tot s'estan duent a terme activitats i accions per diversificar l'economia, aixi com per facilitar a artesans i petits productors agroalimentaris la comercialització dels seus productes, entenem que ha arribat l'hora que Capdepera doni una passa endavant en aquest sentit.

Possiblement la llata sigui el producte artesà estrella i pel qual es coneix el nostre municipi, però tenim coneixement de petits artesans que elaboren altres coses o de l'existència de producció ecològica agroalimentària.